Na enem izmed najatraktivnejših odsekov relija v Velikih Žabljah se je tako kot vsako leto zbralo veliko število gledalcev. Foto: MMC RTV SLO/M. R.
Na enem izmed najatraktivnejših odsekov relija v Velikih Žabljah se je tako kot vsako leto zbralo veliko število gledalcev. Foto: MMC RTV SLO/M. R.

Turk, ki je v slovenski konkurenci dobil že uvodni reli v Velenju prejšnji mesec, ni imel težav na poti do nove zmage. Povedel je že na prvi hitrostni preizkušnji in pozneje povečeval naskok. Na koncu je slavil s 43 sekundami naskoka, medtem ko je tretji Grossi zaostal že več kot tri minute.

Zanimiv je bil tudi boj za tretje mesto v slovenski razvrstitvi, ki ga je na koncu tesno dobil veteran Darko Peljhan (Mitsubishi EVO X), sicer četrti v skupni razvrstitvi.

Na koncu je Peljhan prav v zadnji hitrostni preizkušnji premagal Martina Štucina (Renault Clio R3 Maxi) in se zavihtel na tretje mesto v DP-ju, a je bila razlika med njima le 1,1 sekunde. V prvi deseterici so od slovenskih voznikov končali še Jernej Fakin (Ford Fiesta Rally4), Borut Bratina (Ford Fiesta Rally4), Jan Medved (Ford Fiesta Rally4) in Grega Premrl (Toyota GT86).

Mladi Mark Škulj, ki je na prvem reliju v Velenju na svojem prvem nastopu presenetil s tretjim mestom, pa tokrat ni bil povsem v ospredju, reli je končal na 14. mestu skupnega seštevka.

Na Predmeji in v Žabljah blestel Turk
Reportaža v ponedeljek ob 22.05 na TV Slovenija 2

Reportažo z relija si boste lahko ogledali v ponedeljek ob 22.05 na TV Slovenija 2. Ponovitev bo v torek ob 14.15 na istem programu.

Reli zgoščen v le en dan
Tako kot že prvi reli sezone je bil tudi današnji sprinterski, zgoščen v le en dan. V okolico Vipave in Ajdovščine se je dirka, lani so jo zaradi koronske krize odpovedali, vrnila in navdušila tudi številne navijače. Ti so se zbrali predvsem ob najbolj znanih slovenskih ovinkih in hitrostnih preizkušnjah, kot sta Predmeja in Velike Žablje.

Ta zadnja je bila na sporedu trikrat, vsakič pa jo je dobil Turk. Branilec naslova prvaka je tudi sicer reli končal skoraj brez napake. Dobil je osem od devetih HP-jev, le na osmi mu je zmago izpulil von Thurn und Taxis, pa še takrat je bila razlika med njima le dve desetinki.

Turk postavil temelje za peti zaporedni naslov prvaka
Z dobrim začetkom sezone je tako Turk postavil temelje za peti zaporedni naslov prvaka, s katerim bi ujel Aleksa Humarja. Največ lovorik, šest, pa ima v Sloveniji Darko Peljhan. Na seznamu prijavljenih posadk je bilo danes sicer 79 dirkalnikov.

Naslednja postaja reli Železniki konec julija
Koledar DP 2021 po današnji drugi postaji predvideva še štiri dirke. Reli Železniki bo konec julija, na začetku septembra dirka v Novi Gorici. V koledarju za DP je predvidoma tudi hrvaški reli Poreč konec septembra, sezona se bo končala konec oktobra z relijem v Idriji.