Valentino Rossi še vedno upa na osvojitev naslova svetovnega prvaka v razredu MotoGP. Foto: EPA
Valentino Rossi še vedno upa na osvojitev naslova svetovnega prvaka v razredu MotoGP. Foto: EPA

Priljubljeni Italijan se je hudo poškodoval na treningu, 1. septembra so dvojni zlom golenice in izpah desne noge potrdili tudi v njegovem moštvu Yamaha. 38-letnik se je predtem letos že poškodoval, in sicer pred slabimi štirimi meseci, ko je padel na dirkališču v Riminiju. Zaradi poškodb prsnega koša in trebuha so ga morali odpeljati v bolnišnico.

Po zlomu noge je uspešno prestal operacijo, v ponedeljek je na dirkališču Marca Simoncellija v Misanu že odpeljal nekaj krogov, a je moral krajši trening prekiniti zaradi močnega naliva. "Njegovo fizično stanje je zaenkrat še neznanka. Do konca srede se bo odločil, ali bo nastopil na dirki za VN Aragonije, ki bo ta konec tedna," so sporočili iz njegovega moštva.

Pred dobrim tednom dni so iz Yamahe sicer sporočili, da bo Rossija v Aragoniji zamenjal Michael van der Mark, dirkač razreda superbike, ki ima že nekaj izkušenj s svetovnega prvenstva v motociklizmu. Leta 2010 je vozil na sedmih dirkah takratnega razreda do 125 ccm, leto pozneje pa na domači dirki v Assnu v razredu Moto2.