"Ob šestih zjutraj po našem času, se je enemu najbolj karizmatičnih in obetavnih voznikov speedwaya, kar smo jih kdaj imeli v naših vrstah, ustavilo srce in s tem se je končala zadnja bitka v njegovem življenju," so sporočili iz njegovega matičnega kluba. Foto: Goran Rovan

AMD Krško je v sporočilu za javnost zapisal: "Z žalostjo, ki jo razume le nekdo, ki je poznal vedno nasmejanega in prijaznega ter za pomoč pripravljenega Matijo, izrekamo iskreno sožalje njegovi družini, prijateljem, navijačem in vsem, ki so ga spremljali na njegovi športni poti. S svojimi športnimi uspehi in dobro voljo, ki ni nikoli zamrla, bo ostal za vedno zapisan v našem klubu in naših srcih."

Odletel je v zaščitne gume
23-letni Duh se je ponesrečil na dirki v Bahii Blanci, kjer je sodeloval na argentinskem prvenstvu. Po startu četrte vožnje je pri veliki hitrosti zadel motor italijanskega tekmeca Guglielma Franchettija in odletel v zaščitne gume, nato pa obležal na stezi.

Niso uporabljali zaščitnih blazin
Posledice nesreče so bile tako hude tudi zato, ker so prireditelji za zaščito ob stezi uporabili le stare avtomobilske gume, in ne zaščitnih blazin, kakršne so obvezen del opreme na dirkah najvišje ravni.