Rok Turk. Foto: Miloš Ferfolja
Rok Turk. Foto: Miloš Ferfolja

Idrija z okolico je gostila sedmo in zadnjo dirko sezone, ki je bila prav pri vrhu sicer že odločena. Po šestih letih prevlade Roka Turka je namreč letošnji prvak v skupni konkurenci že po predzadnjem reliju Soča sredi oktobra postal Marko Grossi.

Ta je imel tudi danes priložnost za zmago. Potem ko je Turk dobil sobotni superspecial, je bil Grossi boljši v dopoldanskem delu nedeljskega sporeda, ko je bilo na vrsti skupno še osem "brzincev".

Sorodna novica Grossi prekinil šestletno vladavino Turka

Grossi je imel sredi dneva 15 sekund naskoka pred Turkom, ki pa je popoldne zaostanek počasi topil. Po predzadnji preizkušnji je bil le še 2,9 sekunde za Grossijem. Turk je nato uprizoril popoln preobrat, v zadnjem dejanju relija in sezone je bil za 8,8 sekunde hitrejši od tekmeca, kar je pomenilo končnih pet sekund naskoka za zmago na domačem reliju šestkratnega državnega prvaka.

Tretji je bil na koncu Avstrijec Raimund Baumschlager (škoda fabia RS rally2), ki pa se ni vmešal v boj za zmago, saj je zaostal 55 sekund.

Za Turka je bila to peta zmaga na relijih za državno prvenstvo v tej sezoni (slavil je še v Velenju, Železnikih, na reliju Dolina zelenega zlata in na reliju Soča). Grossi je zmagal dvakrat (Vipavska dolina, Nova Gorica), a je na vseh preostalih dirkah končal kot drugi za Turkom, temu pa je sedmi zaporedni naslov odnesla tehnika, saj dveh relijev zaradi okvar dirkalnika ni končal.

Na vrhu DP-ja v reliju po šestih letih novo ime - Marko Grossi
Turk dobil reli Idrija