Tim Gajser je v Latvijo prispel kot vodilni v skupnem seštevku, zapustil jo bo kot drugouvrščeni tekmovalec prvenstva. Foto: hondaproracing.com
Tim Gajser je v Latvijo prispel kot vodilni v skupnem seštevku, zapustil jo bo kot drugouvrščeni tekmovalec prvenstva. Foto: hondaproracing.com
Tim Gajser
Aktualni svetovni prvak v razredu MXGP je bil v prvi vožnji 14., druge zaradi padca ni končal. Foto: hondaproracing.com
Tim Gajser
Gajser bo dodatne zdravniške preglede opravil ob vrnitvi v domovino. Foto: hondaproracing.com
Hud padec Gajserja v Latviji

Po padcu v drugi vožnji se je najverjetneje tudi poškodoval. S tem je moral skupno vodstvo prepustiti Italijanu Antoniu Cairoliju.

Aktualni svetovni prvak v razredu MXGP je v prvi vožnji sicer štartal dobro in se prebil na tretje mesto, ko je vanj trčil Jose Butron. Gajser je po trku padel na tla, prehiteli so ga prav vsi tekmeci. Čeprav se je po trku držal za nogo, se je vrnil na motor in se ves čas prebijal proti vrhu, a dlje kot do 14. mesta ni mogel.

Gajser brez težjih poškodb?
Prvi zdravniški pregledi so pokazali, da slovenski šampion po današnjih padcih na dirki v Latviji nima ničesar zlomljenega, čeprav čuti močne bolečine po vsem telesu. Na dirki je dobil udarec v glavo in prsni koš, ali bo moral izpustiti kakšno dirko, za zdaj še ni znano, je Gajserjeva mama sporočila njegovi tiskovni predstavnici Andreji Prel. Gajserja nadaljnji pregledi čakajo ob vrnitvi v domovino.

Gajser je tudi drugo vožnjo začel med vodilno skupino tekmovalcev. Presenetljivo je povedel Arminas Jasikonis iz Litve. V vodstvu ni zdržal dolgo, saj ga je uspešno napadel Jeffrey Herlings, ki ga je prehitel in se v svojem slogu odpeljal naprej. Boj z Jasikonisom je dobil tudi Gajser, ki je v drugem delu dirke vozil na drugem mestu. Potem pa je Gajserja na grbini izstrelilo z motorja in obležal je na progi ter v drugi vožnji ostal brez točk. Obe latvijski preizkušnji je dobil Herlings.

Njegov tekmec za naslov prvaka Cairoli je bil v prvi vožnji peti in je zaostanek za Gajserjem znižal na pet točk razlike. V drugi vožnji je bil drugi in je zaradi tega tudi prevzel vodstvo v skupnem seštevku. Zdaj ima pred drugouvrščenim Gajserjem na prvem mestu 17 točk prednosti.

Štirje Slovenci v Latviji
Slovenija je imela v Kegumsu prvič letos štiri tekmovalce, ki pa so imeli obilo smole. V prvi vožnji je poleg Gajserja na cilj prišel še Peter Irt, ki je zasedel 27. mesto, odstopila pa sta Jernej Irt in Klemen Gerčar, slednji si je pri padcu poškodoval koleno in je moral v bolnišnico. Smola se je nadaljevala v drugi vožnji, to je končal le Peter Irt, in sicer je za 19. mesto osvojil prvi dve točki v sezoni. Skupno je veliko nagrado končal na 24. mestu. Gajser je bil 17., Jernej Irt 34., Gerčar pa 36.

Dirka za VN Latvije, Kegums

Vrstni red po 14. vožnji (od 37):     
 1. A. CAIROLI        ITA          258
 2. T. GAJSER         SLO          241
 3. G. PAULIN         FRA          220
 4. J. BOBRIŠEV       RUS          214
 5. C. DESALLE        BEL          210
 6. J. VAN HOREBEEK   BEL          204
 7. J. HERLINGS       NIZ          174
 8. R. FEBVRE         FRA          147
 9. M. NAGL           NEM          139
10. A. TONUS          ŠVI          133
                                      
Hud padec Gajserja v Latviji