Matej Žagar o zadnji dirki:
Matej Žagar o zadnji dirki: "V bistvu je bila to ena od treh letošnjih SGP dirk, od katerih se bom moral največ naučiti in iz njih potegniti najboljše za naslednjo in vse ostale sezone." Foto: Borut Cvetko

Žagar je tretjo sezono nastopanja med najboljšimi spidvejisti sveta končal na 7. mestu, s čimer je ponovil uspeh iz leta 2006. Zadnja dirka je pripadla domačinu Adrianu Miedzinskemu. 14. Žagar je osvojil tri točke.

Žagar vesel, da je Slovenijo vrnil na zemljevid
"Želel sem več kot ponovitev 7. mesta, a na koncu sem po napornem letu zelo vesel. Hvaležen sem vsem, ki so me podpirali in bodrili, da sem Slovenijo in sebe ponovno vrnil na spidvejski zemljevid na mesto, ki si ga zaslužimo. Saj priznam, da je bil moj glavni cilj te sezone uvrstitev v osmerico in tako ostati v boju za naslov svetovnega prvaka. Letošnja sezona pa bo, upam, odskočna deska za naprej," je dejal 30-letni dirkač iz Črne vasi pri Igu.

Svetovni prvak je postal komaj 23-letni Britanec Tai Woffinden. Nova sezona svetovne serije grand prix se bo začela 5. aprila 2014 v Aucklandu na Novi Zelandiji.