Matej Žagar bo med elito dirkal tudi v naslednji sezoni. Foto: Borut Cvetko
Matej Žagar bo med elito dirkal tudi v naslednji sezoni. Foto: Borut Cvetko
Žagar izpolnil svoj cilj

Naslov svetovnega prvaka je z zmago potrdil Avstralec Jason Doyle. Drugi je bil Britanec Tai Woffinden, tretji pa Poljak Bartosz Zmarzlik. V skupnem seštevku je srebro pripadlo Poljaku Patryku Dudku, bron pa Woffindenu.

Deset točk za Žagarja
Zanimiv je bil tudi boj za prvo osmerico v SP-ju, ki prinaša neposredne uvrstitve v SP tudi za prihodnjo sezono. Na zadnjem rešilnem mestu je bil pred avstralsko dirko prav slovenski adut Matej Žagar, ki je imel sedem točk naskoka pred Slovakom Martinom Vaculikom. Nekaj časa je v Melbournu bolje kazalo Slovaku, potem pa je Žagar našel pravo formo in nastavitve ter z dvema zmagama, enim drugim
mestom in dvema tretjima v predtekmovanju osvojil deset točk.

Tveganje z nastavitvami motorja se ni obneslo
"V Avstraliji sem izpolnil cilj. Želel sem priti med osem, kar zagotavlja neposredno mesto med elito za prihodnje leto. Normalno, imel sem še večje apetite. V rednem delu sem dobil 10 točk. Za polfinale smo s timom tvegali z nastavitvami motorjev in rekli: ali bo močno bolje ali pa ne bo ravno dobro. Izkazalo se je, da ni bilo najbolje, in ostal sem pri 10 točkah. To je dovolj za skupno 7. mesto. Zadovoljen sem, takšnega zaključka sezone še nisem imel nikoli. Počitek mi bo zdaj prav prišel, sezona je bila zelo stresna. Prihodnje leto bomo napadli še kaj višjega," je za Radio Slovenija povedal Žagar.

Ujel Šveda Lindgrena
S tem je tudi zanesljivo prišel do polfinala, kjer je nato sicer ostal praznih rok na četrtem mestu. Z desetimi točkami z zadnje dirke sezone pa je ne le potrdil osmo mesto, pač pa v seštevku SP-ja s 107 točkami tudi ujel Šveda Fredrika Lindgrena, ki zaradi poškodbe ni nastopil. Žagar je bil tako na koncu sezone 2017 sedmi, Lindgren osmi, Vaculik pa deveti.

Žagar izpolnil svoj cilj