Bartosz Zmarzlik je tudi vodilni v skupnem seštevku. Foto: EPA
Bartosz Zmarzlik je tudi vodilni v skupnem seštevku. Foto: EPA

Najboljši slovenski spidvejist je še četrtič v peti dirki v letošnji sezoni ostal brez bojev za najvišja mesta. Njegov izkupiček v posamičnih vožnjah je bil eno drugo in dve tretji mesti ter dve četrti, kar je bilo premalo za najboljšo osmerico in polfinale.

Slovenskemu prvaku se želje, da bi krivuljo letošnje sezone obrnil navzgor v češki prestolnici, vsaj na prvi dirki niso uresničile. Še najbolj konkurenčen je bil v svoji tretji vožnji, ko je dobro štartal za Slovakom Martinom Vaculikom in bil potem zanesljivo drugi. Dvakrat je iztržil le točko za tretje mesto, dvakrat je ostal brez njih, potem ko četrte vožnje niti ni končal.

V ospredju je bil spet razpoložen Zmarzlik, ki mu na zadnji dirki v Gorzowu ni šlo po načrtih. Tokrat je zanesljivo prišel do polfinala, kjer se je zgodil zanimiv scenarij. V njegovi skupini je bil namreč zaradi prehitrega štarta najprej izključen Danec Leon Madsen, potem pa ob ponovitvi še Avstralec Jason Doyle. V tretjem poskusu sta tako Zmarzlik in Britanec Tai Woffinden sama odločala o prvih mestih, oba pa sta že imela zagotovljen finale. Boljši je bil Poljak.

Zmarzlik vodi v skupnem seštevku

Drugi polfinale je imel vse udeležence, v zadnjo vožnjo pa sta se uvrstila Rus Emil Sajfutdinov in Vaculik. Finale je nato zanesljivo pripadel Zmarzliku, na stopničkah sta za njim končala še Woffinden in Vaculik, brez njih je ostal Sajfutdinov. V SP-ju je v vodstvu Zmarzlik z 79 točkami, drugi je zdaj zmagovalec prejšnje dirke Šved Fredrik Lindgren, tokrat peti, z le eno manj, tretji pa Woffinden z 71. Žagar ima 30 točk in je 11.

Kljub nenajuspešnejši letošnji koronski sezoni, v kateri bo skupno le osem dirk, pa je Žagar lahko brez skrbi za naslednjo. Poleti je namreč dobil kvalifikacije za SP 2021 in si tako ne glede na razplet letošnje sezone že zagotovil nastopanje v SP-ju tudi v naslednjem letu. Sezona 2020 se bo s šesto dirko nadaljevala že v soboto z drugo preizkušnjo v Pragi.