Matej Žagar. Foto: MMC RTV SLO
Matej Žagar. Foto: MMC RTV SLO

V finalu je slavil Poljak pred Slovakom Martinom Vaculikom, tretji je bil Danec Leon Madsen.

Žagarju v Vroclavu danes ni šlo po načrtih, saj je bil precej oddaljen od želenega polfinala. V petih vožnjah je dobil le tri točke za tri tretja mesta, prvo je končal brez točk na zadnjem, v svoji drugi pa ostal brez uvrstitve, potem ko je trčil s Švedom Antoniom Lindbaeckom, sodnik pa ga je izključil.

Žagar je sicer zaradi klubskih obveznosti izpustil petkove kvalifikacije in tako ostal brez možnosti, da bi si priboril ugodno izhodišče za izbiranje štartnega položaja.

Dirko je tako štartal z ničlo, čeprav rezultat ne odraža boja, ko je le za las izgubil prvo točko. Ko je v naslednjem nastopu po diskvalifikaciji ostal brez točk, pa se mu ni uspelo več sestaviti. V nadaljevanju je trikrat osvojil tretje mesto, kar pa je bil slab obliž na rano, na ovalu, ki ga ima sicer v odličnem spominu. Tukaj je leta 2006, v svoji prvi sezoni v seriji SGP, osvojil odlično tretje mesto, še pred tem pa tudi tretje mesto v finalu svetovnega prvenstva voznikov do 21 let in s tem tudi svojo še vedno edino medaljo na SP-ju.

"Po dirki v Lublinu sem si kljub izpuščenemu treningu obetal, da bo dirka v Vroclavu potekala povsem drugače, saj mi oval sicer izjemno ustreza," je po dirki povedal Žagar. "Trk z Lindbaeckom, ki mu je sledil padec, predvsem pa diskvalifikacija sta nam v ekipi povsem podrla načrte in tako se moram precej slabe volje domov vrniti z vsega tremi točkami ter že narediti nov načrt, kako se povzpeti tudi v tej sezoni med dobitnike velikih točk in pomembnih mest, ki mi bodo zagotovila obstanek v eliti tudi v prihodnje," je povedal Žagar.

V skupnem seštevku SP-ja je v vodstvu današnji zmagovalec Zmarzlik, ki ima tako kot Rus Emil Sajfutdinov 61 točk. Žagar je 13. s 30 točkami.

Naslednja dirka bo čez 14 dni v Malilli na Švedkem.