Dele Alli bo moral izpustiti nadaljevanje Premier lige. Tottenham je izpadel iz Lige prvakov že v osmini finala, v Premier ligi pa je na skromnem osmem mestu. Foto: EPA
Dele Alli bo moral izpustiti nadaljevanje Premier lige. Tottenham je izpadel iz Lige prvakov že v osmini finala, v Premier ligi pa je na skromnem osmem mestu. Foto: EPA

Poleg tega bo moral plačati še okoli 55.000 evrov denarne kazni, zaradi nespoštovanja pravil obnašanja pa bo moral opraviti tudi izobraževalni tečaj na temo rasizma.

Alli si je na Snapchatu rasistično opazko privoščil februarja, posnetek pa je hitro izbrisal, a se je vseeno znašel v preiskavi FA-ja. Angleška zveza je sporočila, da gre za nedopustno rasistično opazko in zgrešen poskus humorja.

Angleški reprezentant je ob čakanju v letališki avli snemal videoposnetek, v katerega je ujel naključno čakajočo osebo azijskega rodu, se posmehoval na njen račun in na račun koronavirusa, ki je na Kitajskem zahteval ogromno življenj. Posnetek se je pojavil na socialnih omrežjih, in čeprav je bil hitro odstranjen, je bila škoda že storjena.

"Rad bi se opravičil za posnetek. Ni bil duhovit. Tega sem se takoj zavedel in ga odstranil. Sebe in svoj klub sem pustil na cedilu. Ne želim si, da bi o meni dobili tak vtis. To so stvari, o katerih se ne bi smel šaliti. Moje misli in molitve so usmerjene k vsem ljudem na Kitajskem," je zapisal 24-letni Alli.

Zaradi tega bo angleški reprezentant izpustil prvi obračun nadaljevanja prvenstva, ki je že več kot tri mesece prekinjeno zaradi epidemije novega koronavirusa.

Preloženi tekmi med Aston Villo in Sheffield Unitedom ter Manchester Cityjem in Arsenalom bosta na sporedu v sredo. Tottenham bo rdeče vrage gostil naslednji petek.