Navijačem Manchester Uniteda je prekipelo v nedeljo popoldne. Zbrali so se pred Old Traffordom in tudi vdrli na zelenico. Foto: EPA
Navijačem Manchester Uniteda je prekipelo v nedeljo popoldne. Zbrali so se pred Old Traffordom in tudi vdrli na zelenico. Foto: EPA

"Odločeni smo ugotoviti resnico o tem, kaj se je dejansko zgodilo, in terjati odgovornost od klubov za njihove odločitve in dejanja," je sporočilo angleške zveze FA povzel BBC.

Nogometna zveza je dodala: "Vsem klubom smo pisali in naslovili uradno prošnjo, naj nam posredujejo vse ustrezne informacije in dokaze o njihovi udeležbi. Ko bomo dobili zahtevane podatke, bomo razmislili, katere ustrezne ukrepe bomo sprejeli."

"Dejanja nekaj klubov ne morejo povzročiti takšnih delitev in motenj," je sporočila Premier liga, ki je pripravila nov pravilnik, s katerim želi preprečiti prihodnje poskuse pridružitve klubov odcepljeni Superligi.

Lastniki bodo morali podpisati nova pravila
Vsi lastniki bodo morali podpisati nova pravila, "s katerimi se bodo zavezali k temeljnim načelom lige, vključno s sankcijami, ki jih bodo doletele, če se teh pravil ne bodo držali", še navaja BBC.

Za zdaj so načrti za oblikovanje Superlige, v kateri bi se po zaprtem modelu merili najboljši evropski klubi, po protestu evropske in svetovne nogometne zveze, Uefe in Fife, nogometnih zvez ter navijačev padli v vodo.

Tako FA kot Premier liga bosta skupaj z britansko vlado poiskala možnost, da bi zakonsko zaščitili nogometno piramido in "integriteto nogometne skupnosti" v Angliji.

Anglijo so zajeli protesti navijačev, ki zahtevajo odstope lastnikov klubov, ki so se pridružili projektu Superlige. V nedeljo so navijači Manchester Uniteda zavzeli zelenico Old Trafforda in protestirali proti družini Glazer, ki je lastnica kluba in si želi igrati v Superligi.