Premier liga je utrdila primat med najelitnejšimi prvenstvi. Foto: EPA
Premier liga je utrdila primat med najelitnejšimi prvenstvi. Foto: EPA

20 klubov v elitni angleški druščini si bo po novi pogodbi razdelilo 1,95 milijarde evrov na sezono. S tem dogovorom se bo Premier liga še bolj oddaljila od preostalih prvenstev elitne peterice.

215 tekem bo v neposrednem prenosu na televizijski postaji Sky Sports, TNT Sports pa si je zagotovil prenos 52 tekem. V eni sezoni je na sporedu 380 tekem, a še vedno bo veljal "3pm blackout", kar pomeni, da tekme, ki so na sporedu v soboto ob 16.00, ne bodo v neposrednem prenosu v Veliki Britaniji. To je dolgoletna tradicija, ki ima še vedno veljavo.

"Zelo smo veseli, da bomo od sezone 2025/26 v neposrednih prenosih imeli največ tekem do zdaj. V preteklih letih smo se lahko pohvalili z rekordnim obiskom na stadionih in prepričan sem, da se bo ta trend še nadaljeval. Ta pogodba je dokaz, da je Premier liga najmočnejša na svetu," je bil zadovoljen izvršni direktor Premier lige Richard Masters.

Trenutna pogodba se bo iztekla leta 2025. Klubi bodo prejeli 5,5 milijarde evrov oz. 1,83 milijarde evrov na sezono. V Nemčiji klubi v prvi in drugi ligi prejmejo skupaj 1,16 milijarde evrov na sezono.