Rafa Benitez se vrača v Premier ligo. Foto: EPA
Rafa Benitez se vrača v Premier ligo. Foto: EPA

Everton je po koncu pretekle sezone zapustil Carlo Ancelotti, ki je znova prevzel vodenje madridskega Reala. Everton, ki je zasedel deseto mesto, je hitro našel rešitev v nekdanjem trenerju Valencie, Interja, Chelseaja, Napolija, Reala, Newcastla in med letoma 2004 in 2010 tudi Evertonovega mestnega tekmeca Liverpoola.

"Rafa nas je v pogovoru navdušil z znanjem ter predvsem strastjo in željo po dokazovanju v našem klubu in mestu," je dejal Farhad Moshiri, večinski lastnik kluba.

"Zame je pomembno, da v klub vnesem zmagovalno miselnost, da bomo tekmovalni tako na kot ob igrišču. Občutil sem strast navijačev tega kluba, poznam mesto in vem, kaj vsakemu navijaču tu pomeni, da ustvarimo zmagovito moštvo. Priti v Everton mi res pomeni veliko," je dejal Benitez.

V sezoni 2004/05 je z Liverpoolom osvojil Ligo prvakov, dvakrat je bil najboljši tudi v španskem prvenstvu z Valencio, z Interjem pa je bil najboljši na klubskem svetovnem prvenstvu v sezoni 2010/11. Dvakrat je v karieri osvojil tudi Pokal Uefa oziroma Evropsko ligo, enkrat z Valencio (2003/04), drugič pa s Chelseajem (2012/13).

Zadnji dve leti je vodil kitajsko moštvo Dalian Pro.

Espirito Santo sedel na klop Tottenhama

Novega trenerja so predstavili tudi pri Tottenhamu. To je postal 47-letni Portugalec Nuno Espirito Santo, ki je nazadnje vodil Wolverhampton. Po štirih sezonah ga je zapustil po koncu pretekle sezone. Predtem je bil tudi trener Valencie in Porta. Pogodbo s Spursi je podpisal za dve sezoni.

Tottenham je aprila odpustil Joseja Mourinha, začasni trener pa je bil Ryan Mason.