Reece James je bil nepričakovani junak na stadionu Amex. Foto: Reuters
Reece James je bil nepričakovani junak na stadionu Amex. Foto: Reuters

Lastnik Roman Abramovič je za okrepitve porabil več kot 230 milijonov evrov in pričakovanja so zelo velika. Trener Frank Lampard je poudaril, da ga četrto mesto, ki ga je Chelsea zasedel v pretekli sezoni, zdaj ne zanima več.

Werner in Havertz debitirala v Premier ligi
Nemška reprezentanta Kai Havertz (direktor Bayerja Rudi Völler ga je težko izpustil iz Leverkusna) in Timo Werner (28 zadetkov v lanski sezoni Bundeslige) sta začela v prvi postavi. Poleg njiju so v klub prestopili še Maročan Hakim Ziyech, Ben Chilwell in Brazilec Thiago Silva. V naslednjih dneh naj bi se dogovorili še za prestop vratarja Edouarda Mendyja iz Rennesa.

Leandro Trossard je izenačil na 1:1. Foto: Reuters
Leandro Trossard je izenačil na 1:1. Foto: Reuters

Alzate naredil veliko napako
V 21. minuti je Steven Alzate naredil veliko napako na sredini igrišča, podal je naravnost do Jorginha, ki je odlično reagiral in takoj poslal žogo v prazen prostor. Tino Werner je stekel sam proti kazenskemu prostoru in vratar Matthew Ryan ga je podrl. Sodnik Craig Pawson je takoj pokazal na belo točko, Jorginho pa je Ryana poslal v napačno smer.

Gostitelji niso bili v podrejeni vlogi. V 35. minuti je Alzate z 20 metrov ogrel dlani Kepe Arrizabalage. Še pred odmorom se je poškodoval Adam Lallana, ki je poleti prišel iz Liverpoola.

Trossard ukanil slabo postavljenega Kepo
V 54. minuti se je Leandro Trossard odločil za strel z 20 metrov z levo nogo, žoga je pred Kepo odskočila in ga presenetila. Brighton se je veselil izenačenja le dve minuti. Jorginho je našel Reecea Jamesa, ki je s 25 metrov z desnico zabil žogo pod prečko. Prava mojstrovina 20-letnega branilca za novo vodstvo Chelseaja.

Timo Werner je priigral najstrožjo kazen na prvi uradni tekmi v dresu Chelseaja. Foto: Reuters
Timo Werner je priigral najstrožjo kazen na prvi uradni tekmi v dresu Chelseaja. Foto: Reuters

Zouma postavil končni izid ob pomoči Webstra
V 66. minuti je James podal iz kota v kazenski prostor Brightona, Kurt Zouma je v teku nazaj poslal žogo proti vratom. Strel sploh ni bil natančen, vendar je branilec Adam Webster spremenil smer žogi, ki je končala v mreži.

Wolverhampton vse opravil že po šestih minutah
Na prvi ponedeljkovi tekmi je Wolverhampton, ki je v nedeljo za tri leta podaljšal pogodbo s trenerjem Nunom Espiritom Santom, ugnal Shelffield United z 2:0. Gostje so zelo hitro prišli do prednosti, saj sta v tretji in šesti minuti zadela Raul Jimenez in Romain Saiss. Izid se na Bramall Laneu do konca srečanja ni več spremenil.

1. krog:
SHEFFIELD UNITED – WOLVERHAMPTON 0:2 (0:2)
Raul Jimenez 3., Saiss 6.

BRIGHTON – CHELSEA 1:3 (0:1)
Trossard 54.; Jorginho 23./11-m, James 56., Zouma 66.

Brighton: Ryan, White (79./Gross), Dunk, Webster, Lamptey, Lallana (45./Connolly), Bissouma, Alzate (79./Jahanbakhsh), March, Maupay, Trossard.

Chelsea: Kepa, James, Christensen, Zouma, Alonso, Kante, Jorginho (85./Azpilicueta), Havertz (80./Hudson Odoi), Mount, Loftus-Cheek (61./Barkley), Werner.

Sodnik: Craig Pawson


Odigrano v soboto in nedeljo:
FULHAM – ARSENAL 0:3 (0:1)
Lacazette 8., Gabriel 49., Aubameyang 57.

CRYSTAL PALACE – SOUTHAMPTON 1:0 (0:0)
Zaha 13.

LIVERPOOL – LEEDS 4:3 (3:2)
Salah 4./11-m, 33., 88./11-m, van Dijk 20.; Harrison 12., Bamford 30., Klich 66.

WEST HAM – NEWCASTLE 0:2 (0:0)
Wilson 56., Hendrick 87.

WEST BROMWICH – LEICESTER 0:3 (0:0)
Castagne 56., Vardy 74./11-m, 84./11-m

TOTTENHAM – EVERTON 0:1 (0:0)
Calvert-Lewin 55.

Preloženo:
BURNLEY – MANCHESTER UNITED
MANCHESTER CITY – ASTON VILLA