Moises Caicedo bo očitno kmalu pristal v modrem dresu. Foto: EPA
Moises Caicedo bo očitno kmalu pristal v modrem dresu. Foto: EPA

Javna drama se je začela v petek, ko se je Liverpool z Brightonom dogovoril za nakup Moisesa Caiceda, cena je bila postavljena na 111 milijonov funtov (128,7 milijona evrov).

Cena rasla iz dneva v dan
A že takrat so mediji opozarjali, da je na potezi še vedno Chelsea, ki je imel prednost tudi v tem, da je to klub, za katerega si želi zaigrati 21-letni Ekvadorec. Dva dneva pozneje je odjeknila novica, da je Chelsea pristal na novo ceno − 115 milijonov funtov (133,4 milijona evrov). Nogometaš mora pred podpisom pogodbe še opraviti zdravniški pregled.

Sorodna novica Derbi med Chelseajem in Liverpoolom ni prinesel zmagovalca

Če bo posel res opravljen, bo Chelsea v tem letu podrl dva britanska rekorda za odškodnine. Januarja je namreč kupil Enza Fernandeza (107 milijonov funtov).

Naložba se je bogato povrnila
Brighton je veliki zmagovalec, saj je Caiceda kupil februarja 2021 za le štiri milijone funtov, ki jih je namenil Independiente del Vallu. Ekvadorec je najprej kot posojen nogometaš igral za Beerschot (druga belgijska liga), v angleškem prvenstvu je debitiral šele aprila 2022. Hitro se je ustalil v najboljši enajsterici in bil v zadnji sezoni eden od glavnih stebrov Brightona, ki je presenetil s šestim mestom.

Na vhodnih-izhodnih vratih veliko prometa
Chelsea je to poletje povsem prevetril ekipo, na Stamford Bridge so namreč prišli Axel Disasi, Christopher Nkunku, Nicolas Jackson, Lesley Ugochukwu, Angelo Gabriel, Robert Sanchez in Diego Moreira, zapustili pa Mateo Kovačić, Edouard Mendy, Kalidou Koulibaly, N'Golo Kante, Mason Mount, Kai Havertz, Christian Pulisic, Ruben Loftus-Cheek, Ethan Ampadu, Pierre Emerick-Aubameyang, Abdul Rahman Baba in Cesar Azpilicueta. Chelsea je prejšnjo sezono končal šele na 12. mestu, novi trener Mauricio Pochettino pa ima v novem poglavju precej višje cilje.