Eva Carneiro je bila med letoma 2009 in 2015 zdravnica Chelseaja. Foto: AP
Eva Carneiro je bila med letoma 2009 in 2015 zdravnica Chelseaja. Foto: AP

Najbolj znana klubska zdravnica v zgodovini Premier lige je bila dolga leta deležna veliko medijske pozornosti. V uvodnem krogu sezone 2015/16 je nastal velik spor z Josejem Mourinhem. Portugalec je izgubil živce, ko je Eden Hazard ležal na tleh pri izidu 2:2 proti Swanseaju na Stamford Bridgeu.

Po medijskem obračunavanju so se zunajsodno poravnali. Chelsea se je javno opravičil in odštel kar pet milijonov britanskih funtov. Carneirova je po odhodu iz Chelseaja v Londonu odprla ordinacijo.

"Samo en okužen igralec in sesuje se lahko ves nogomet v Angliji. Samo en tak primer in imeli bomo popoln kolaps. Nogomet se ne bo igral, življenja nogometašev pa bodo ogrožena. Tveganje je ogromno, če se bo Premier liga nadaljevala, je ključ v množičnem testiranju," je v pogovoru za BBC Radio povedala Carneirova.

"Zdravniki dobro poznajo okužbe, vendar smo zdaj na popolnoma novi ravni in vsi skupaj se moramo še veliko naučiti. Na nogometni tekmi je ogromno udeležencev, tudi na tekmah brez gledalcev. Ključna bo komunikacija med vsemi udeleženci. To bo velik izziv, nogomet na dnevni ravni bo kar nekaj časa videti drugače," je dodala v Gibraltarju rojena zdravnica.