Frank Lampard je na klopi Chelseaja zdržal leto in pol. Foto: Reuters
Frank Lampard je na klopi Chelseaja zdržal leto in pol. Foto: Reuters

Lampard, igralska legenda Chelseaja, je na klop sedel julija 2019. Poleti je klub za okrepitve namenil več kot 220 milijonov evrov, vendar je voz po spodbudnem začetku začel drveti navzdol.

Chelsea se je po 14 tekmah neporaženosti od začetka oktobra začel omenjati kot kandidat za naslov, a je nato strmoglavil. Londončani so zdaj šele na devetem mestu z enajstimi točkami zaostanka za vodilnim Manchester Unitedom. Izgubili so zadnjih pet od osmih prvenstvenih tekem.

"To je bila zelo težka odločitev za lastnika in upravni odbor. Hvaležni smo Franku za vse, kar je prispeval v tem času, vendar rezultati v zadnjem času niso zadovoljili naših pričakovanj. Klub je na sredini lestvici brez poti, ki bi obetala izboljšavo. Nikoli ni pravi čas, da se razideš s klubsko legendo, kot je Frank, a po dolgem premisleku smo se odločili, da je čas za spremembo z upanjem, da se bodo predstave in izidi izboljšali," so v izjavi za javnost zapisali pri Chelseaju.

Oglasil se je tudi lastnik Roman Abramovič. "Sprejeli smo težko odločitev. S Frankom imam odličen odnos in ga neizmerno cenim. Je človek velike integritete in delovne etike. A okoliščine so take, da sem se odločili za menjavo."