Sean Dyche je kar deset let vodil Burnley in dobro pozna boj za obstanek. Foto: AP
Sean Dyche je kar deset let vodil Burnley in dobro pozna boj za obstanek. Foto: AP

Zasedba iz Liverpoola je trenutno na 19. mestu s 15 točkami. V prvi polovici prvenstva je Everton zbral le tri zmage.

Dyche je podpisal dvoinpolletno pogodbo. Debitiral bo v soboto, ko na Goodison Park prihaja vodilni Arsenal. Pred prihodom v Everton je vodil Watford (2011/12) in Burnley (2012–22).

"Hitro me je prepričal, da je pravi za naš klub. Njegov značaj je primeren za trenuten položaj kluba. Mislim, da ga bodo navijači hitro sprejeli," je bil optimističen direktor Bill Kenwright.

Lastnik Farhad Moshiri je želel Marcela Bielso, a 67-letni Argentinec ni bil zadovoljen z igralskim kadrom. Poudaril je, da še nikoli ni prevzel ekipe sredi sezone v najboljših petih ligah v Evropi.

McKennie do konca sezone pri Leedsu
Leeds United je je potrdil prihod vezista Westona Mckennieja iz Juventusa. Torinčani so 24-letnega Američana Leedsu posodili do konca sezone, po njej pa lahko Angleži McKennieja odkupijo. Leeds bo za izposojo plačal 1,5 milijona evrov, za odkup pa bo moral odšteti 33 milijonov evrov in še nekaj dodatkov.

McKennie je zbral 41 nastopov za ameriško izbrano vrsto, sicer pa je v Evropo prišel iz Dallasa k Schalkeju, potem pa je odšel v Torino. Pri Juventusu je igral 96 tekem ter dosegel 13 golov in pet podaj v vseh tekmovanjih.

Pred McKenniejem je Leeds v tem prestopnem roku pripeljal še Geroginia Rutterja in Maxa Woberja.