Enzo Fernandez je blestel na svetovnem prvenstvu v Katarju. Foto: Reuters
Enzo Fernandez je blestel na svetovnem prvenstvu v Katarju. Foto: Reuters

Najboljši mladi nogometaš svetovnega prvenstva v Katarju je prekosil rekord Jacka Grealisha, za katerega je leta 2021 Manchester City plačal Aston Villi 113 milijonov evrov.

Fernandez je v Katarju odigral vseh sedem tekem za Argentino. Bil je strelec drugega zadetka na srečanju z Mehiko, ki so ga gavči dobili z 2:0. V finalu je bil na zelenici vseh 120 minut.

Pogovori med Chelseajem in Benfico so potekali dalj časa, vmes je že kazalo, da bodo pogajanja propadla, saj so Angleži ponujali premalo. Zadnja ponudba je le zmehčala Portugalce. Fernandez se je Benfici pridružil avgusta lani iz River Plata za okoli 13 milijonov evrov. Na 29 tekmah je dosegel štiri gole.

Chelsea je bil januarja največji zapravljivec na svetu. Pod svoje okrilje je v zimskem prestopnem roku zvabil Nonija Maduekeja, Mihajla Mudrijka, Davida Fofanaja, Andreya Santosa, Benoita Badiashilea in Mala Gusta. Na posojo je iz Atletica prišel tudi Joao Felix.

Že lani poleti je Chelsea za nove igralce plačal 306 milijonov evrov odškodnine. Več je poleti leta 2019 zapravil le Real Madrid, in sicer 331 milijonov evrov, piše BBC.

Jorginho je s Chelseajem osvojil Ligo prvakov, Evropsko ligo in svetovno klubsko prvenstvo. Foto: EPA
Jorginho je s Chelseajem osvojil Ligo prvakov, Evropsko ligo in svetovno klubsko prvenstvo. Foto: EPA

Jorginho zamenjal klub v Londonu

Modri so tudi prodali zveneče ime. Klub je zamenjal Jorginho, a je ostal v Londonu. Za 12 milijonov funtov (13,6 milijona evrov) se je preselil k vodilni ekipi Premier lige, Arsenalu.

31-letnemu vezistu, ki je na Stamford Bridge prišel leta 2018 iz Napolija, bi se pogodba s Chelseajem iztekla čez pol leta. Po zdravniškem pregledu na Emiratesu je s topničarji podpisal 18-mesečno pogodbo z možnostjo podaljšanja za še eno leto.

Arsenal, ki ima na vrhu lestvice angleškega prvenstva ob tekmi manj pet točk naskoka pred Manchester Cityjem, se je za Jorginha odločil, potem ko je Brighton zavrnil dve ponudbi za Moisesa Caiceda. Kot kaže, bo ekvadorski vezist ostal med galebi.

V Braziliji rojeni italijanski reprezentant, ki je leta 2021 blestel na evropskem prvenstvu, je tretja januarska okrepitev Arsenala, ki je predtem iz Spezie pripeljal poljskega branilca Jakuba Kiwiorja in iz Brightona belgijskega napadalca Leandra Trossarda.

Manchester City posodil Cancela v München

Joaa Cancela je Manchester City do konca sezone posodil Bayernu. Münchenčani bodo imeli po koncu sezone možnost odkupa za 70 milijonov evrov. 28-letni portugalski bočni branilec je po svetovnem prvenstvu v zasedbi Pepa Guardiole zaigral le na treh tekmah. Član sinjemodrih je postal leta 2019, predtem pa je nosil drese Juventusa, Interja, Valencie in Benfice.

Sabitzer iz Bayerna do konca sezone v Manchester United

V Manchester United je iz Bayerna na posojo do konca sezone prišel polivalentni Marcel Sabitzer. 28-letni Avstrijec je osrednji vezist, ki lahko igra tudi na bočnem položaju ali kot drugi napadalec. V tej sezoni je za Bavarce zbral 24 nastopov.

Pedro Porro okrepil Tottenham

Tottenham je iz Sportinga pripeljal bočnega branilca Pedra Porra. Španski nogometaš bo v Londonu sprva na posoji. Poleti ga bo angleški prvoligaš odkupil za 45 milijonov evrov. 23-letni Porro je v Lizboni igral zadnji dve leti, predtem pa je bil član Manchester Cityja, kjer sicer ni dočakal priložnosti v prvem moštvu.

Sporting je našel zamenjavo zanj. V Lizbono prihaja Hector Bellerin, ki se pri Barceloni, sicer svojem matičnem klubu, kamor je prišel kot prosti igralec septembra, ni naigral. 27-letni Katalonec je v zadnjih letih le še bleda senca nekoč odličnega bočnega branilca Arsenala, ki ga je lansko sezono posodil Betisu, zatem pa z njim prekinil pogodbo.