Kai Havertz. Foto: EPA
Kai Havertz. Foto: EPA

Havertz velja za enega najboljših igralcev v svoji starostni skupini. Nemški reprezentant je sicer del enajsterice, ki se bo v Ligi narodov pomerila s Švico. Reprezentančni tabor je zapustil z dovoljenjem selektorja Joachima Löwa, da bi v Londonu podpisal pogodbo.

Nadarjeni Havertz je v 150 tekmovalnih tekmah Leverkusna dosegel 46 zadetkov in ob tem prispeval še 25 podaj. V Chelseaju se je pridružil svojemu reprezentančnemu soigralcu Timu Wernerju. Havertz je vsekakor pridobitev Londončanov v konici napada, zanesljiv je tako kot napadalec in kot napadalni vezist.

V želji po novem naslovu
Zasedba s Stamford Bridgea je v poletnem prestopnem roku porabila že več kot 200 milijonov evrov za okrepitve, s katerimi želijo v novi sezoni angleške Premier lige zmanjšati vrzel, ki jih loči od prvakov in podprvakov Liverpoola in Manchester Cityja. Londončani so sezono končali za najboljšima kluboma na četrtem mestu, od samega vrha pa jih je ločilo 33 točk.

Drugi najdražji nakup
Havertz je postal drugi najdražji nakup v zgodovini kluba iz Londona za vratarjem Kepo Arrizabalago. Leta 2018 so Londončani za baskovskega vratarja, ki je prišel iz Athletic Bilbaa, odšteli 80 milijonov evrov. Strateg zasedbe Frank Lampard si je zgradil zmagovalno zasedbo. Igralcem, kot so Mason Mount, Tammy Abraham, Reece James, Christian Pulišić in Callum Hudson-Odoi, je dodal okrepitve, kot so Hakim Ziyech, Ben Chillwell, Thiago Silva in od petka še Havertz.

Allan bo odslej igral na Otoku. Foto: EPA
Allan bo odslej igral na Otoku. Foto: EPA

Allan sledil Ancelottiju v Liverpool
Allan je v Napoliju preživel zadnjih pet sezon, za Brazilijo pa ima devet nastopov, z njo je slavil tudi v lanski izvedbi južnoameriškega prvenstva. "V veselje mi je, da sem podpisal za Everton. Zelo sem vesel, da sem tu, upam, da bom s soigralci lahko poskrbel za velike stvari," je za klubsko spletno stran dejal 29-letni vezist. Allan je že zbral 61 tekem pod vodstvom Carla Ancelottija, ko je ta vodil Napoli, tako da je bil tudi trener eden od razlogov za selitev. "Gre za klub z zgodovino, tu pa je še profesor Ancelotti. Naredil je vse, da bi me pripeljal sem," je še dejal Allan.