James Rodriguez je bil najboljši strelec svetovnega prvenstva v Braziliji leta 2014. Foto: Reuters
James Rodriguez je bil najboljši strelec svetovnega prvenstva v Braziliji leta 2014. Foto: Reuters

29-letnik je po šestih letih zapustil madridski Real. Dve leti je v tem času preživel pri Bayernu iz Münchna, kjer je uspešno sodeloval z Ancelottijem. V pretekli sezoni v Madridu ni igral pomembne vloge, v španskem prvenstvu je zbral le osem nastopov in dosegel en gol. Z Realom je dvakrat osvojil naslov španskega prvaka in se tudi dvakrat veselil zmage v Ligi prvakov.

"Zelo sem vesel, ker sem postal član tega velikega kluba, ki ima tako bogato zgodovino in trenerja, ki me dobro pozna. Upam, da bom tukaj dosegel velike stvari. Prišel sem zato, da bi napredoval in bil boljši. Prišel sem ekipi pomagat zmagovat in igrat dober, atraktiven nogomet," je povedal Rodriguez.

Ancelotti je Rodrigueza hitro prepričeval za prihod na Goodison Park. "James je fantastičen nogometaš. Zelo je navdušen nad našim projektom tukaj in ve, kako si želimo napredovati. Ni mi ga bilo treba dolgo prepričevati – prepričan je bil že od samega začetka," je dejal Ancelotti.

Laporte in Mahrez pozitivna na novi koronavirus
Nogometaša Manchester Cityja Aymeric Laporte in Riyad Mahrez sta pozitivna na novi koronavirus. Oba sta morala v samoizolacijo v skladu z vladnimi in ligaškimi protokoli in za zdaj nimata nikakršnih simptomov covida-19.

"Nihče od njiju nima simptomov virusa. Vsi jima želimo čimprejšnje okrevanje in komaj čakamo na njuno vrnitev k treningom in pripravam na novo sezono," so še zapisali pri klubu.
Nova sezona Premier lige se bo začela v soboto, Manchester City pa bo novo sezono začel 21. septembra.