Ozan Kabak se bo v Liverpoolu boril za naslov, s Schalkejem pa ga je zelo verjetno čakala pot v drugo ligo. 20-letni Turek je odigral tudi sedem tekem za izbrano vrsto. Foto: EPA
Ozan Kabak se bo v Liverpoolu boril za naslov, s Schalkejem pa ga je zelo verjetno čakala pot v drugo ligo. 20-letni Turek je odigral tudi sedem tekem za izbrano vrsto. Foto: EPA

Takumi Minamino bo do konca sezone igral za Southampton kot posojen nogometaš, saj v Liverpoolu ni dobil veliko priložnosti. Po izpadu iz Pokala FA na Old Traffordu bo Klopp stavil na udarne napadalce v Premier ligi in Ligi prvakov, kjer bo Liverpool čez dva tedna na prvi tekmi osmine finala gostoval v Leipzigu.

"Moj prijatelj David Wagner mi je priporočil Kabaka," je poudaril Klopp. Wagner je vodil Schalke v lanski sezoni, na začetku letošnje pa je bil po seriji slabih izidov odpuščen.

Schalke je v velikih finančnih težavah, grozi pa mu tudi prvi izpad v drugo ligo po štirih desetletjih, saj je na zadnjem mestu Bundeslige. 20-letni Kabak bo do konca sezone igral kot posojen nogometaš, nato pa se bo Liverpool odločil, če bo plačal 23 milijonov evrov odškodnine.

Konec sezone za Matipa
Redsi imajo v obrambi velike težave. Virgil van Dijk in Joe Gomez sta poškodovana, zdaj pa bo Joel Matip zaradi poškodbe gležnja zelo verjetno manjkal do konca sezone.

"Kabak je zares velik talent. Schalke je trenutno v zelo težkem položaju, mlad igralec pa potrebuje stabilno ekipo. To je velik korak v njegovi karieri. Wagner mi je dejal, da bo Kabak lahko celo kapetan ekipe čez nekaj let," je navdušeno razlagal "Kloppo", ki se je odločil tudi za 25-letnega Daviesa. Branilec je podpisal dolgoročno pogodbo, potem ko ni prišlo do dogovora z Marseillom, Duje Čaleta Car je bil prav tako na seznamu Liverpoola.

Mustafi iz Arsenala k Schalkeju
Schalke je takoj poiskal zamenjavo. Shkodran Mustafi, ki je z Nemci osvojil naslov svetovnega prvaka leta 2014 v Braziliji, je v tej sezoni igral le na treh tekmah za Arsenal. 28-letni branilec na zadnjih srečanjih Premier lige sploh ni bil več v kadru, pogodba pa bi se mu iztekla junija.