Harry Kane je že od leta 2004 član Tottenhama. Foto: Reuters
Harry Kane je že od leta 2004 član Tottenhama. Foto: Reuters

Odlični napadalec je priznal, da kariere ne želi končati brez lovorik. Lani je Tottenham igral v finalu Lige prvakov, kjer je izgubil proti Liverpoolu z 0:2. Zadnji naslov angleškega prvaka sega v leto 1961.

Rdeči vragi že večkrat pokazali zanimanje
26-letni napadalec je junija 2018 podpisal šestletno pogodbo. Nobena skrivnost ni, da ga v svojih vrstah želi Manchester United, ki bi bil pripravljen tudi globoko odpreti žep. Angleški mediji so ga že večkrat povezovali z drugimi klubi, vendar je Kane zelo navezan na matični klub, kjer ima status ikone.

Odhod trenerja Mauricia Pochettina in slaba sezona sta postavila Kana v nov položaj. Letos je na 20 tekmah dosegel 11 golov. V osmini finala Lige prvakov je bil poškodovan, Tottenham pa je bil nemočen proti RB Leipzigu (0:1 in 0:3).

BBC je poročal, da naj bi pri Tottenhamu oblikovali jasno stališče: Kane nikakor ne sme prestopiti v kateri koli drug angleški klub.

Številni strokovnjaki napovedujejo, da prestopi v vrednosti 100 milijonov evrov ali več po krizi ne bodo več aktualni. Prvi mož Tottenhama Daniel Levy bi razmislil, če bi prišla ponudba iz tujine. Cena bi bila podobna rekordnemu prestopu Neymarja iz Barcelone v Paris SG (222 milijonov evrov).

Plače za zaposlene vendarle iz lastnega žepa
Tottenham ne bo izkoriščal državnega denarja in bo svoje zaposlene tudi v času krize plačal iz lastnega žepa.

Predsednik Levy se je najprej zgledoval po Liverpoolu. Vodilna ekipa Premier lige je nameravala izkoristiti državni denar, a si je po plazu kritik premislila. Zdaj so si premislili tudi pri Tottenhamu.

Zaposleni v klubu bodo prejeli polno plačilo za april in maj, plače jim bo v celoti pokril klub.