Harry Kane je v tej sezoni v Premier ligi dosegel že 22 zadetkov. Deli si prvo mesto na lestvici strelcev z Mohamedom Salahom. Sijajni napadalec še čaka na prvo lovoriko v karieri. Foto: Reuters
Harry Kane je v tej sezoni v Premier ligi dosegel že 22 zadetkov. Deli si prvo mesto na lestvici strelcev z Mohamedom Salahom. Sijajni napadalec še čaka na prvo lovoriko v karieri. Foto: Reuters

Tottenham je v tej sezoni znova zaostal za pričakovanji. V Evropski ligi je presenetljivo izpadel v osmini finala proti zagrebškemu Dinamu, ko je Mislav Oršić na povratni tekmi na stadionu Maksimir zabil hat-trick.

V Premier ligi je Tottenham na skromnem sedmem mestu, ki vodi v kvalifikacije za novoustanovljeno konferenčno ligo. V finalu ligaškega pokala je izgubil proti Manchester Cityju z 0:1. Kane tako ostaja brez lovorike, saj je Tottenham zadnjo osvojil leta 2008, ko je v finalu ligaškega pokala ugnal Chelsea.

Izjemni napadalec je gostoval v oddaji The Overlap, ki jo gosti nekdanji dolgoletni nogometaš Manchester Uniteda Gary Neville.

"Po koncu kariere ne želim ničesar obžalovati. Želim doseči največ, kar lahko dosežem. Nikoli nisem rekel, da želim pri Tottenhamu ostati do konca kariere, prav tako pa tudi nikoli nisem dejal, da želim zapustiti ta klub. Zdaj bodo ljudje začeli govoriti, da bi naredil vse za lovoriko. Imam občutek, kot da je pred menoj še ena čisto nova kariera," je poudaril 27-letni napadalec.

Še sedem ali osem let želi igrati na najvišji ravni
"Pred menoj je še sedem, osem let na najvišji ravni. Nikamor ne hitim in ne razmišljam, da bi moral nekaj takoj obrniti na glavo," je povedal Kane.

"Ko sem gledal tekme Lige prvakov v tej sezoni, sem seveda takoj pomislil, kako rad bi bil zraven. Angleški klubi so se zelo izkazali," je razmišljal Kane, ki res nima nizkih ciljev: "Mislim, da sem lahko še precej boljši. Ni me sram priznati, da hočem postati najboljši na svetu. Želim se dvigniti na raven Lionela Messija in Cristiana Ronalda. Moj največji cilj je redno osvajati lovorike in redno vsako sezono zabijati 50, 60 ali 70 golov. Pritisk, ki si ga ustvarjam sam, je večji od pritiska od kogar koli drugega."

Čez dve ali tri leta ne bo več vreden 100 milijonov funtov
Predsednik Tottenhama Daniel Levy je neizprosen pogajalec in najboljšega nogometaša kluba ne bo kar tako prodal.

"Predsednik me je vedno nagrajeval z novimi pogodbami. Ko sem bil star 21 let, sem podpisoval za pet let. Ker sem dobro igral, smo to nato še podaljšali. Bil je pošten do mene in najin odnos je bil vedno zelo dober. Ne vem, kako zdaj razmišlja. Morda me ne bo hotel prodati. Morda misli: 'Če lahko zanj iztržim 100 milijonov funtov, zakaj pa ne?' Čez dve ali tri leta ne bom več vreden toliko denarja. Klubu sem dal 16 let življenja. Upam, da bomo lahko opravili dober in iskren pogovor in videli, kje smo," je še dodal Kane.