Jürgen Klopp je zelo zaskrbljen nad aktualnim dogajanjem v nogometu. Pohlep pač ne pozna meja. Foto: AP
Jürgen Klopp je zelo zaskrbljen nad aktualnim dogajanjem v nogometu. Pohlep pač ne pozna meja. Foto: AP

19 klubov angleške elite je zahtevalo izredni sestanek z vodstvom Premier lige, na katerem želijo dobiti pojasnila, zakaj so lastniki Newcastla prestali vse teste.

Naložbeni sklad Savdske Arabije razpolaga s premoženjem v vrednosti 400 milijard dolarjev. Savdski prestolonaslednik Mohamed bin Salman se je sicer zavezal, da arabska vlada ne bo vpletena v vodenje kluba.

Klopp je bil v intervjuju za nemški Sky Sport kritičen do vstopa novih arabskih milijarderjev. Prepričan je, da bo Newcastle zelo kmalu postal velesila.

"Na dolgi rok bo Newcastle postal supersila. To je tretji klub na svetu, ki je v lasti ene države oz. v lasti najbogatejše družine na svetu. Možnosti, ki se odpirajo, nimajo meja. Zaradi Superlige je bil upravičeno vznemirjen ves nogometni svet. Newcastle je Superliga v enem klubu. Zagotovljeno ima mesto v vrhunskem evropskem nogometu v prihodnjih 20 ali 30 letih. Z denarjem lahko narediš tudi veliko napak, vendar pa bo na dolgi rok Newcastle našel prave ljudi. Takih je v nogometu ogromno," je povedal Klopp.

54-letni strateg je Liverpool popeljal do zmage v Ligi prvakov leta 2019 in do naslova angleškega prvaka leta 2020. Poplava tekmovanj ga zelo moti, v sezoni 2022/23 pa bo koledar postavljen na glavo, saj bo svetovno prvenstvo na sporedu novembra in decembra. Še posebej ga je razjezila Liga narodov.

Liga narodov popolnoma nepotrebno tekmovanje
"V nogometu se dogajajo nore stvari. Igralci morajo res veliko potrpeti, pa nihče jih nič ne vpraša. Pohlep vodilnih ljudi je brezmejen, igralci pa morajo nositi breme na svojih ramenih. Liga narodov je popolnoma nepotrebno tekmovanje. To sem dejal že ob uvedbi tega tekmovanja. Igralci nimajo več časa za počitek in regeneracijo, poleti je vsako leto neko tekmovanje. Nisem mogel verjeti, ko sem videl, da je v Ligi narodov tudi tekma za tretje mesto. To je popoln nesmisel, sploh ni več časa za trening. To se ne dogaja v nobenem drugem športu," je sklenil "Kloppo", ki še ne pozna poraza v tej sezoni. Redsi bodo v soboto ob 13.30 gostovali v Watfordu.