Jürgen Klopp se je med derbijem 34. kroga na Anfieldu večkrat pritožil čez sojenje glavnega sodnika Paula Tierneyja. Foto: Reuters
Jürgen Klopp se je med derbijem 34. kroga na Anfieldu večkrat pritožil čez sojenje glavnega sodnika Paula Tierneyja. Foto: Reuters
Sorodna novica Liverpool zapravil vodstvo s 3:0, a se rešil z golom Dioga Jote v 94. minuti

Liverpool je derbi kroga na Anfieldu začel sanjsko, že po 15 minutah je vodil s 3:0, potem ko so mrežo Londončanov zadeli Curtis Jones, Luis Diaz in Mohamed Salah, a se je gostom uspelo vrniti, globoko v sodnikovem dodatku drugega polčasa je na 3:3 izenačil Richarlison.

Slavje navijačev s severa Londona se še ni povsem umirilo, ko se je na drugi strani po veliki napaki v obrambi do žoge dokopal Diogo Jota in z diagonalnim strelom vseeno poskrbel za zmago rdečih. Infarktna končnica vselej zanimivega obračuna med Liverpoolom in Tottenhamom, ki pa se je nadaljevala tudi po zadnjem sodnikovem žvižgu.

Klopp: Res ne vem, kaj ima proti nam
Klopp je zmagoviti zadetek proslavil s tekom proti četrtemu sodniku, zaradi česar si je pozneje prislužil rumeni karton. "S sodnikom Tierneyjem imamo bogato zgodovino. Res ne vem, kaj ima proti nam," je po tekmi za Sky Sports dejal nemški strateg in nadaljeval: "Poudaril je, da do nas ne goji nobenih zamer, a to ne more biti res. To, kar mi je dejal ob tem, ko mi je pokazal rumeni karton, ni bilo v redu." Kloppa je izdatno sicer zmotila Tierneyjeva odločitev, da v korist Tottenhama dosodi prosti strel, po katerem je Richarlison izenačil.

S sodnikom Tierneyjem imamo bogato zgodovino. Res ne vem, kaj ima proti nam. Poudaril je, da do nas ne goji nobenih zamer, a to ne more biti res. To, kar mi je dejal ob tem, ko mi je pokazal rumeni karton, ni bilo v redu.

Jürgen Klopp o glavnemu sodniku Paulu Tierneyju

V preteklosti večkrat jezen na Tierneyja
Klopp sicer ne skriva svojega besa nad Tierneyjevimi odločitvami iz preteklosti. Leta 2020 je spregledal očitni prekršek nad Georginiem Wijnaldumom in ob Kloppovih protestih Nemcu dejal, naj ta dogodek vendarle enkrat že preboli. Leto pozneje je bil 55-letnik zgrožen nad tem, da Tierney zaradi nevarnega štarta ni izključil Harryja Kana, še bolj je bil besen, ko je sodnik pozneje izključil Liverpoolovega bočnega branilca Andrewa Robertsona. "Z nobenim sodnikom v Angliji nimam težav, le s tabo," so po tekmi mikrofoni ujeli Kloppove besede glavnemu delivcu pravice. Tudi letos je bil nezadovoljen s sojenjem na tekmi z Bretnfordom. "Kot bi govoril mikrovalovni pečici, nobenega odziva. Vsakič je isto," je priznal po obračunu, potem ko se je pritožil v sodniški sobi.

Klopp in glavni sodnik Paul Tierney v zaključku tekme med Liverpoolom in Tottenhamom. Foto: Reuters
Klopp in glavni sodnik Paul Tierney v zaključku tekme med Liverpoolom in Tottenhamom. Foto: Reuters

Združenje Kloppove očitke odločno zavrača
V združenju angleških nogometnih sodnikov so nad Kloppovimi izjavami po tekmi s Tottenhamom zgroženi in vse očitke jasno zavračajo. "Sodniki na tekmah Premier lige ves čas snemamo po komunikacijskem sistemu. Po končanem pregledu zvočnih posnetkov Paula Tierneyja z današnje tekme lahko potrdimo, da je ves čas ravnal profesionalno, tudi tedaj, ko je izrekel opomin trenerju Liverpoola. Zato odločno zavračamo kakršna koli namigovanja, da so bila Tierneyjeva dejanja neprimerna," so zapisali v odzivu za javnost.

Takole je portugalski as Diogo Jota v 94. minuti zadel za  zmago Liverpoola, le nekaj trenutkov po tem, ko je na drugi strani zelenice izid izenačil brazilski napadalec Richarlison. Foto: Reuters
Takole je portugalski as Diogo Jota v 94. minuti zadel za zmago Liverpoola, le nekaj trenutkov po tem, ko je na drugi strani zelenice izid izenačil brazilski napadalec Richarlison. Foto: Reuters

Kakšna kazen ga bo doletela zaradi (pre)dolgega jezika?
Klopp je v preteklosti večkrat javno spregovoril o sojenju, sodniških kriterijih in sodniških napakah na Otoku. Medtem ko je s tem pridobil simpatije navijačev, pa v angleški nogometni javnosti večkrat ni bilo tako. Nemca bo zdaj verjetno doletela kazen, zagotovo bo moral kakšno tekmo Liverpoola v ključnem delu sezone izpustiti, najbrž ga bodo njegove izjave udarile tudi po žepu.

Liverpool bo naslednjo tekmo odigral že v sredo, ko bo na Anfieldu gostil Fulham. Na prvenstveni lestvici trenutno zaseda 5. mesto, pet krogov pred koncem za četrtouvrščenim Manchester Unitedom (ta je odigral tekmo manj) zaostaja za 7 točk.