Hrvaški reprezentant Mateo Kovačić je za Chelsea odigral 221 tekem in dosegel šest zadetkov. V pretekli sezoni je igral na 37 srečanjih in dvakrat zatresel mrežo. Foto: EPA
Hrvaški reprezentant Mateo Kovačić je za Chelsea odigral 221 tekem in dosegel šest zadetkov. V pretekli sezoni je igral na 37 srečanjih in dvakrat zatresel mrežo. Foto: EPA

29-letni Kovačić se je Chelseaju pridružil leta 2018 kot posojen nogometaš iz madridskega Reala, leto pozneje je nato podpisal petletno pogodbo.

Manchester City pa bo kot prost nogometaš zapustil kapetan Ilkay Gündogan in okrepil Barcelono, poročajo britanski mediji. Na Etihadu je preživel sedem let in v tem času osvojil 14 lovorik, vključno s petimi naslovi angleškega prvaka. Še posebej v zadnjih dveh sezonah je bil eden izmed ključnih igralcev.

32-letni Nemec je za City skupaj zbral 304 nastope ter v statistiko vpisal 60 zadetkov in 40 podaj. V pretekli sezoni je igral na 51 tekmah, na njih pa zbral 11 golov in 7 podaj.

N'Golo Kante je s Chelseajem med drugim osvojil Ligo prvakov (2021). Leta 2018 je bil s Francijo svetovni prvak. Foto: Reuters
N'Golo Kante je s Chelseajem med drugim osvojil Ligo prvakov (2021). Leta 2018 je bil s Francijo svetovni prvak. Foto: Reuters

Kante bo združil moči z Benzemajem

Od Stamford Bridgea se poleg Kovačića poslavlja tudi francoski reprezentant N'Golo Kante, ki se je pridružil prvaku Savdske Arabije Al-Itihadu, s katerim je pred dnevi podpisal pogodbo tudi njegov rojak Karim Benzema.

Konec junija se mu izteče pogodba, z Arabci pa je sklenil triletno sodelovanje. Al-Itihad je v sezoni 2011/12 mesec in pol vodil Matjaž Kek.

"Kante je zdaj igralec Itihada!" je klub zapisal na Twitterju, medtem ko je predsednik Anmar Al Haili tvitnil: "Dobrodošel, naš novi tiger Kante."

32-letni vezist je postal zadnji v vrsti evropskih zvezdnikov, ki se odločajo za nadaljevanje kariere v bogatem puščavskem kraljestvu.

Temu prestopu bi lahko sledili še drugi odhodi na Arabski polotok. Tudi senegalskega vratarja Edouarda Mendyja, njegovega rojaka in branilca Kalidouja Koulibalyja ter maroškega vezista Hakima Ziyecha snubi zelo dejavna savdska profesionalna liga.

Arsenal bo za Havertza plačal svojo drugo najvišjo odškodnino

Po poročanju medijev sta Chelsea in Arsenal tudi zelo blizu dogovoru o prestopu 24-letnega nemškega napadalca Kaia Havertza za vsoto, ki presega 65 milijonov evrov. Topničarji bodo tako plačali drugo najvišjo odškodnino v zgodovini kluba.

Havertz je leta 2020 prišel k modrim iz Bayerja iz Leverkusna. Pred dvema letoma je odločil finale Lige prvakov proti Manchester Cityju v Portu (1:0). Skupaj je odigral 139 tekem in dosegel 32 golov, od tega v pretekli sezoni devet.

V novi sezoni bo trener Chelseaja, ki ima za sabo zelo slabo sezono, Argentinec Mauricio Pochettino.

Kroos še za eno leto podaljšal z Realom

Toni Kroos je po pričakovanjih za leto dni podaljšal sodelovanje z Realom. 33-letni Nemec ostaja v Madridu do 30. junija 2024. V špansko prestolnico je prišel leta 2014 iz Bayerna.