V uvodnem krogu se bosta srečala prvak Premier lige in Championshipa. Foto: EPA
V uvodnem krogu se bosta srečala prvak Premier lige in Championshipa. Foto: EPA

Sezona se bo predvidoma končala 23. maja naslednje leto, manj kot tri tedne pred evropskim prvenstvom, ki ga je Evropska nogometna zveza zaradi pandemije koronavirusne bolezni 19 prestavila na leto 2021. V tem tekmovalnem obdobju angleški klubi ne bodo imeli zimskega premora.

Kluba, ki sta v avgustu igrala v evropskih tekmovanjih v Nemčiji in na Portugalskem, bosta sezono 2020/21 začela nekoliko pozneje. Manchester City in Manchester United tako še ne bosta odigrala prvega kroga nove sezone, saj imata na voljo obveznih 30 dni premora med koncem preteklega in začetkom novega tekmovalnega obdobja. City bi se sicer moral pomeriti z Aston Villo, United pa z Burnleyjem. Rdeči vragi bodo sezono začeli 19. septembra proti Crystal Palaceu doma, meščani pa isti dan proti Wolverhamptonu v gosteh.

Kljub igranju v evropskih tekmovanjih bosta imela dovolj premora za nastop v prvem krogu za sabo Chelsea in Wolverhampton. Prvi se bo 14. septembra v gosteh meril z Brightonom, Wolves pa bo isti dan v Sheffieldu sezono odprl proti tamkajšnjemu Unitedu.

Liverpool ima po tekmi z Leedsom, trikratnim angleškim prvakom, ki je letos osvojil Championship in se po 16 letih vrnil med elito, v nadaljevanju zahteven spored, saj bo v drugem krogu igral proti Chelseaju v gosteh, v tretjem pa bo gostil Arsenal. Vrsta Jürgena Kloppa sicer v Premier ligi ni na domačem terenu klonila že vse od aprila 2017. Leeds naj bi bil medtem tik pred podaljšanjem pogodbe z argentinskim strokovnjakom Marcelom Bielso, ki ga vodi od junija 2018.


1. krog, sobota, 12. septembra:
CRYSTAL PALACE – SOUTHAMPTON
FULHAM – ARSENAL
LIVERPOOL – LEEDS
TOTTENHAM – EVERTON
WEST BROMWICH – LEICESTER
WEST HAM – NEWCASTLE

Ponedeljek, 14. septembra:
BRIGHTON – CHELSEA
SHEFFIELD UNITED – WOLVERHAMPTON

Preloženo:
BURNLEY – MANCHESTER UNITED
MANCHESTER CITY – ASTON VILLA