Pep Guardiola je dejal, da bodo težko nadomestili njegovo odsotnost. Foto: Reuters
Pep Guardiola je dejal, da bodo težko nadomestili njegovo odsotnost. Foto: Reuters

27-letni vezist, ki je eden najpomembnejših členov igre Manchester Cityja, s katerim je lani osvojil angleški naslov, si je poškodoval kolenske vezi. Vendarle pa so iz kluba sporočili, da operativni poseg ne bo potreben. Zaradi poškodbe istega kolena je leta 2016 izpustil 12 tekem. Kot piše BBC, je bil De Bruyne najboljši nogometaš Cityja v zadnji sezoni, ko je dosegel 12 golov in prispeval še 21 podaj. Z Belgijo je na minulem svetovnem prvenstvu v Rusiji zasedel tretje mesto.

"Seveda nam bo manjkal. Težko nadomestimo takega igralca. Skušali bomo zapolniti vrzeli in dali bomo vse od sebe, da se bo odsotnost čim manj poznala," je dejal trener sinjemodrih Pep Guardiola, ki nanj ne bo mogel računati na oktobrskih tekmah proti Liverpoolu in Tottenhamu, skoraj zagotovo pa tudi ne na derbiju proti Manchester Unitedu 11. novembra.

City je sicer uspešno začel sezono. V uvodnem krogu Permier lige je z 2:0 v Londonu odpravil Arsenal, v nedelji pa bo gostil Huddersfield. Pred tem je bil v superpokalu na Wembleyju z 2:0 boljši od Chelseaja.