Zmago Manchester Uniteda je s svojim prvim golom v članski konkurenci prinesel branilec Luke Shaw. Foto: Reuters
Zmago Manchester Uniteda je s svojim prvim golom v članski konkurenci prinesel branilec Luke Shaw. Foto: Reuters
Paul Pogba
Paul Pogba je z bele točke zadel za vodstvo Manchestra. Foto: Reuters
Jose Mourinho
Trener rdečih vragov Jose Mourinho med zapisovanjem opazk v blokec. Foto: Reuters
Jamie Vardy
Jamie Vardy je bil na pravem mestu po vratnici Demaraia Graya. Foto: Reuters
Harry Maguire in Romelu Lukaku
Stisk rok Harryja Maguireja in Romeluja Lukakuja. Maguire je začel tekmo za Leicester, medtem ko je Lukaku pri Manchestru vstopil v 67. minuti. Foto: Reuters

Rdeči vragi so sijajno odprli tekmo. Alexis Sanchez je v 2. minuti v kazenskem prostoru nastreljal Daniela Amarteyja, sodnik Andre Marriner je ocenil, da je šlo za igranje z roko, in pokazal na belo točko. Protesti gostov so bili zaman.
Enajstmetrovko je zanesljivo izvedel Paul Pogba, ki je žogo poslal v levi zgornji kot vrat Kasperja Schmeichla. Ta se je vrgel v pravo smer, a je bil strel previsok.

De Gea preprečil izenačenje Leicestra
V nadaljevanju je bil Leicester povsem enakovreden tekmec, na trenutke je imel celo pobudo, a si ni priigral večje priložnosti. Tako je bilo vse do 29. minute, ko je James Maddison prišel do strela s približno desetih metrov, a se je z izjemno obrambo izkazal David De Gea. Leicester je imel na koncu prvega polčasa žogo celo nekoliko več v nogah (53:47), medtem ko je Manchester sprožil en strel več v okvir vrat (3:2).

Schmeichel ustavil Lukakuja
Tudi v nadaljevanju je bil Leicester za odtenek podjetnejši, medtem ko je Manchester United bolj prežal na protinapade. V 75. minuti se je znova izkazal De Gea, ki je ubranil poskus Demaraija Graya iz neposredne bližine. Malo pozneje je imel na drugi strani Romelu Lukaku "zaključno žogo", saj se je sam znašel pred Schmeichlom, a je ta z dobro obrambo žogo odbil čez prečko.

Srečna mojstrovina Shawa za 2:0
Kar ni uspelo napadalcu, je v 83. minuti branilcu Luku Shawu, ki je na desni strani po podaji Juana Mate srečno in spretno preigral Ricarda Pereiro, nato pa že v padcu žogo z diagonalnim strelom poslal za hrbet Schmeichla v malo mrežico. Prvega gola 23-letnega branilca se je silno razveselil tudi Mourinho.

Vardy dosegel častni zadetek
Leicester se kljub občutnemu zaostanku ni predal. Grizel je do konca in bil za to nagrajen v 92. minuti, ko je Pereira poslal predložek v kazenski prostor, žoga se je odbila od vratnice nazaj v polje, kjer jo je s kakšnega metra v mrežo poslal Jamie Vardy. Še končna statistika: posest žoge 52:48 za Leicester, streli pa 8:6 za Manchester, v okvir vrat 6:4.

Premierna zmaga Sarrija, Kepa ob debiju zaklenil vrata
Na prvi sobotni tekmi so vsi trije goli padli v prvih 20 minutah in po strelih z glavo. Newcastle je še odgovoril na prvi gol Tottenhama, a nato je bil zadetek Dele Allija v 18. minuti že odločilen. Chelsea je odpravil Huddersfield v gosteh z gladkih 3:0. Za prvi zadetek je z nekaj sreče poskrbel svetovni prvak N'Golo Kante, čigar slabo zadeti strel se je odbil od tal in prevaral vratarja Bena Hamerja. Tik pred odmorom je z bele točke prvenec v dresu Chelseaja dosegel novi motor modrih Jorginho, piko na i pa je v zaključku tekme postavil Pedro. Novi trener Maurizio Sarri je v drugem poskusu prišel do prvenca kot vodja Chelseaja, samo tri dni po prestopu v zahodni London je novi prvi vratar Kepa Arrizabalaga ohranil mrežo nedotaknjeno, pri čemer je resda potreboval zgolj eno obrambo.

Gorenc-Stanković še čaka na prvo tekmo v Premier ligi
Pri gostiteljih je četrtič v karieri na klopi tekmo Premier lige spremljal Jon Gorenc-Stanković, ki pa ni dočakal krstnega nastopa med angleško elito. Po težji poškodbi križnih vezi je bil mladi slovenski branilec ob koncu pretekle sezone na treh tekmah med rezervisti Huddersfielda, za katerega je nazadnje igral 7. marca 2017 še v drugi angleški ligi.

Derbi kroga bo sicer v nedeljo, ko se bosta pomerila Arsenal in Manchester City.

ANGLEŠKO PRVENSTVO, 1. KROG

MANCHESTER UNITED - LEICESTER 2:1 (1:0)
74.439; Pogba 3./11-m, Shaw 83.; Vardy 92.

Manchester United: De Gea, Lindelöf, Bailly, Shaw, Darmian, Pogba (84./Fellaini), Pereira , Sanchez, Mata, Rashford (67./Lukaku), Fred (76./McTominay).

Leicester: Schmeichel, Amartey (63./Ghezzal), Morgan, Pereira, Chilwell, Maguire, Gray, Iheanacho, Maddison (63./Vardy), Ndidi, Adrien Silva (80./Iborra).

Sodnik: Andre Marriner


NEWCASTLE - TOTTENHAM 1:2 (1:2)
Joselu 11.; Vertonghen 8., Alli 18.

BOURNEMOUTH - CARDIFF 2:0 (1:0)
Fraser 24., Wilson 91.
Etheridge (Cardiff) je v 34. ubranil 11-m Wilsonu.

FULHAM - CRYSTAL PALACE 0:2 (0:1)
Schlupp 41., Zaha 80.

HUDDERSFIELD - CHELSEA 0:3 (0:2)
Kante 34., Jorginho 45., Pedro 80.
Gorenc-Stanković je bil na klopi Huddersfielda.

WATFORD - BRIGHTON 2:0 (1:0)
Pereyra 35., 54.

WOLVERHAMPTON - EVERTON 2:2 (1:1)
Neves 44., Jimenez 80.; Richarlison 17., 67.
RK: Jagielka 40./Everton


Nedelja ob 14.30:
LIVERPOOL - WEST HAM

SOUTHAMPTON - BURNLEY

Ob 17.00:
ARSENAL - MANCHESTER CITY