Jesse Marsch je imel veliko težav že na klopi Leipziga. Zdržal je le pet mesecev, nato pa mu tudi v Leedsu ni šlo po načrtih.  Foto: EPA
Jesse Marsch je imel veliko težav že na klopi Leipziga. Zdržal je le pet mesecev, nato pa mu tudi v Leedsu ni šlo po načrtih. Foto: EPA

49-letni Američan je Leeds prevzel 28. februarja, ko je nasledil Marcela Bielso. Obdržal ga je v Premier ligi z zmago v zadnjem krogu v Brentfordu z 2:1. Trenutno je klub, ki ni zmagal na zadnjih sedmih tekmah, na 17. mestu oziroma le mesto nad cono izpada v drugo ligo. Ima 18 točk, toliko kot Everton, ki je mesto za njim, potem ko je v soboto presenetil vodilni Arsenal z 1:0.

Nottingham Forest je v soboto ugnal Leeds z 1:0. Vodstvo kluba je izgubilo potrpljenje, saj se je Leeds zadnje zmage veselil 5. novembra. Tudi pomočniki Rene Marić, Cameron Toshack in Pierre Barrieu so bili odpuščeni.

Marsch je pred prihodom v Leeds v trenerski karieri opravljal še funkcijo pomočnika selektorja reprezentance ZDA, potem pa je vodil Montreal Impact, New York Red Bulls, RB Salzburg in RB Leipzig.

Novi trener bo znan v prihodnjih dneh. Vsekakor ga čaka težka naloga, saj bo Leeds najprej igral preloženo tekmo 8. kroga na Old Traffordu v sredo zvečer, v nedeljo pa na Elland Road prihaja Manchester United.