Jose Mourinho se je moral za kršenje vladnih smernic javno opravičiti. Foto: Reuters
Jose Mourinho se je moral za kršenje vladnih smernic javno opravičiti. Foto: Reuters

Po spletu so se kot ogenj razširile fotografije, na katerih Mourinho vodi trening Tanguya Ndombeleja v parku Hadley Common v londonski četrti Barnet, prisotna sta bila tudi Ryan Sessegnon in Davinson Sanchez.

Vodstvo kluba je hitro ukrepalo in v sporočilu za javnost zapisalo, da so se že pogovorili z nogometaši in trenerjem ter jih opomnili, da morajo spoštovati vladne smernice.

Mourinho sprejel nespametno početje
Na dogodek se je odzval tudi Mourinho. "Sprejemam, da moja dejanja niso bila v skladu z vladnim protokolom in da moramo imeti stik samo s člani lastnega gospodinjstva," je dejal in dodal: "Ključnega pomena je, da vsi v tem času odigramo svojo vlogo, upoštevamo vladne nasvete, podpremo junake iz javnega zdravstva in rešujemo življenja."

Župan Khan zaskrbljen nad dejanji
Britanska vlada je sprejela številne ukrepe v želji po zajezitvi širjenja virusa SARS-CoV-2 in bolezni covid-19. Med drugim morajo biti ljudje na prostem drug od drugega oddaljeni vsaj dva metra, manj so lahko oddaljeni izjemoma, če živijo v istem gospodinjstvu. Na vse skupaj se je odzval tudi londonski župan Sadiq Khan. "Najbolj me skrbi, da bodo ljudje, še posebej otroci, ki navijajo za Tottenham, videli te posnetke in si mislili, da lahko tudi sami to počnejo. Mislim, da ni treba trenirati tako blizu drugega igralca, ki morda prenaša virus. Na ta način lahko nenamerno širite virus in tega res ne smete početi," je povedal v BBC-jevi pogovorni oddaji Breakfast.