David Moyes je lani popeljal West Ham do zmage v Konferenčni ligi, v tej sezoni pa mu ni šlo po načrtih. Foto: EPA
David Moyes je lani popeljal West Ham do zmage v Konferenčni ligi, v tej sezoni pa mu ni šlo po načrtih. Foto: EPA

V nedeljo je West Ham doživel pravi polom proti Chelseaju na londonskem derbiju (0:5). West Ham trenutno na lestvici Premier lige zaseda deveto mesto z 49 točkami, a ni zmagal v zadnjih štirih krogih, s čimer se mu je izmaknil nastop v evropskih tekmovanjih v prihodnji sezoni.

Moyes se je 29. decembra 2019 vrnil na klop Wset Hama, vodil pa ga je na 228 tekmah. Pred tem je bil že enkrat na čelu moštva iz Londona in ga med novembrom 2017 in majem 2018 vodil na 31 tekmah.

"Ko sem drugič sedel na klop West Hama, se je klub boril za obstanek v Premier ligi. Šli smo na sijajno potovanje, trikrat zapored smo igrali v Evropi," je povedal Moyes, ki je 7. junija lani osvojil Konferenčno ligo. V finalu v Pragi je bil West Ham boljši od Fiorentine z 2:1. To je bila prva evropska lovorika za kovače v zadnjih 43 letih.

Trenersko kariero je 61-letnik začel pri Prestonu, najdlje pa je bil na klopi Evertona (2002–2013), ki ga je vodil na 518 tekmah. Potem je prevzel vajeti Manchester Uniteda, a se poslovil po devetih mesecih. Skušal je naslediti Sira Alexa Fergusona, a čevlji slavnega Škota so bili v zadnjih enajstih letih preveliki za vsakega stratega. Nato je do prihoda k West Hamu vodil še Real Sociedad ter Sunderland.