Britanski minister za kulturo, medije in šport Oliver Dowden ni navdušen nad predlogi. Foto: Reuters
Britanski minister za kulturo, medije in šport Oliver Dowden ni navdušen nad predlogi. Foto: Reuters

Od sezone 2022/23 naj bi se Premier liga skrčila na 18 ekip, ukinjena naj bi bila angleški superpokal (Community Shield) in ligaški pokal, prenovljene pa naj bi bile tudi dodatne kvalifikacije za obstanek in napredovanje v ligo. Za mesto v Premier ligi naj bi se na turnirju pomerile 16. uvrščena ekipa iz elitne lige ter tretje-, četrto- in petouvrščene ekipe iz druge angleške lige, zmagovalec turnirja pa naj bi s prvo- in drugouvrščeno ekipo Championshipa dobil vstopnico za Premier ligo.

"Seznanjeni smo s članki, ki zadevajo domnevno prestrukturiranje nogometa. Angleški nogomet je najbolj spremljan na svetu in zaradi svoje konkurenčne in dinamične ligaške strukture uživa priljubljenost po vsem svetu. Če bomo želeli zadržati ta status, bomo morali sodelovati," je zapisalo vodstvo Premier lige.

Dowden: Kdo res upravlja nogomet v tej državi?
Oglasil se je tudi britanski minister za kulturo, medije in šport Oliver Dowden: "Mislim, da je to vprašanje moči in oblasti, zato sem zelo skeptičen do tega vprašanja. Če bo nogomet še naprej tako podvržen zakulisnim igricam, se bomo morali vprašati, kdo res upravlja nogomet v tej državi. Dogodki zadnjih dni kažejo na to, da je problem večji, kot smo menili."