Jurrien Timber je bil eden najboljših igralcev Ajaxa v pretekli sezoni. Foto: EPA
Jurrien Timber je bil eden najboljših igralcev Ajaxa v pretekli sezoni. Foto: EPA

V Utrechtu rojeni 22-letnik je bil visoko na listi želja številnih evropskih klubov. Še pet milijonov evrov si velikan iz Amsterdama lahko pozneje obeta v obliki bonusov.

Timber lahko igra na položaju osrednjega branilca ali pa na desnem boku obrambe in bo velika okrepitev za ekipo trenerja Mikela Artete. Za nizozemsko izbrano vrsto je igral tudi na zadnjem svetovnem prvenstvu v katarju, kjer so bili tulipani uspešni. Izpadli so v četrtfinalu po streljanju enajstmetrovk proti kasnejšim prvakom Argentincem.

"Zelo smo zadovoljni, da se nam je pridružil. Vsestranski mladi branilec nam bo še kako koristil. Veliko lovorik je že osvojil z Ajaxom, veliko pomembnih mednarodnih tekem je že igral," je povedal Areteta, ki ga je razveselilo tudi dejstvo, da je bil Timber že dolga leta navijač Arsenala.

Arsenal zapravil že 110 milijonov evrov, želja je tudi Rice
Topničarji so večji del pretekle sezone preživeli na vrhu Premier lige, nato pa so popolnoma popustila in zaostali za Manchester Cityjem za pet točk. Tudi drugo mesto je vsekakor uspeh, saj ga pred začetkom lanske sezone ni napovedal skoraj nihče.

Arsenal je v letošnjem prestopnem roku globoko segel v klubsko blagajno. Zapravil je že 110 milijonov evrov. Nemški reprezentant Kai Havertz je prišel iz Chelseaja, zanj so odšteli 70 milijonov evrov. Velika želja še naprej ostaja vezist Declan Rice, a West Ham zahteva okoli 100 milijonov evrov.

Odšla sta Granit Xhaka (Bayer Leverksuen) in Pablo Mari (Monza). Pogodbo je za štiri leta podaljšal William Saliba.