Nogomet se v Angliji na stadione vrača v torek. Foto: Pixabay
Nogomet se v Angliji na stadione vrača v torek. Foto: Pixabay

Kot so v ponedeljek potrdili pri angleški ligi (EFL), se bodo ekipe vrnile v torek, kot je bilo predvideno. Ligaški program je bil minuli konec tedna prestavljen v znak spoštovanja po smrti kraljice, tekme sredi tedna, predvidene za torek in sredo, pa se bodo nadaljevale po urniku, so sporočili iz EFL-ja. Večinoma gre za tekme druge, tretje in nižjih lig v obeh konkurencah.

"Pred tekmami bo potekala minuta molka v čast kraljice, igralci bodo nosili črne trakove, zastave bodo spuščene na polovico drogov, na stadionih pa bodo predvajali himno," so v izjavi za javnost zapisali pri EFL-ju.

"V skladu z nacionalnim policijskim načrtom bodo liga in klubi še naprej sodelovali pri vseh izzivih, ki se lahko pojavijo v zvezi s policijskim nadzorom določenih tekem. Posebne okoliščine se bodo upoštevale za vsako tekmo posebej v skladu s standardnimi protokoli svetovalne skupine za varnost tekem," so še zapisali.

Vendar pa še ni gotovo, da bodo vse tekme v Premier ligi ali EFL-ju konec tedna potekale po načrtih zaradi velike obremenitve policije ob kraljičinem državnem pogrebu, ki bo naslednji ponedeljek.

Organi športa so se danes spet sestali z vlado, poroča nemška tiskovna agencija DPA, in razpravljali o razporedu dogodkov prihajajoči konec tedna.