Andre Onana in Erik ten Hag sta odlično sodelovala že v Amsterdamu. Foto: EPA
Andre Onana in Erik ten Hag sta odlično sodelovala že v Amsterdamu. Foto: EPA

Inter, za katerega je Onana branil le 12 mesecev oziroma na 24 tekmah, bo zaslužil dobrih 50 milijonov evrov, z raznimi dodatki pa bi to število lahko naraslo tudi do 57 milijonov evrov. V Italijo je prišel kot prost igralec, potem ko je med letoma 2016 in 2022 blestel v vratih Ajaxa.

S ten Hagom odlično sodeloval v Amsterdamu
Z ekipo iz Amsterdama je 24. maja 2017 igral v finalu Evropske lige, v Stockholmu pa je bil z 2:0 boljši prav Manchester United. Z Ajaxom je tudi trikrat osvojil nizozemsko prvenstvo (2019, 2021, 2022). Ekipo je takrat vodil zdajšnji trener Uniteda Erik ten Hag.

Onana se je izkazal tudi v vratih Interja. Branil je v finalu Lige prvakov v Carigradu, Milančani so izgubili proti Manchester Cityju z 0:1. Inter je v pretekli sezoni osvojil italijanski pokal in superpokal, v Serie A pa je končal na tretjem mestu.

"Počaščen sem, ker sem se pridružil tako velikemu klubu. Vso kariero sem delal za ta trenutek," je ob podpisu pogodbe dejal Kamerunec, ki je imel v karieri tudi nekaj težav, ker naj bi jemal nedovoljene substance, zaradi tega je bil leta 2021 kaznovan z devetmesečno prepovedjo nastopanja.

Predčasno zapustil SP v Katarju po sporu s selektorjem Songom
Za reprezentanco Kameruna je branil na 34 tekmah. Na svetovnem prvenstvu v Katarju je branil na tekmi proti Švici, nato pa se je sprl s selektorjem Rigobertom Songom, ki ga je poslal domov 28. novembra. 23. decembra je Onana sporočil, da ne bo več branil za izbrano vrsto.