Erling Haaland je rojen v Leedsu, kjer je oče Alfie igral pred prihodom k Manchester Cityju. Foto: EPA
Erling Haaland je rojen v Leedsu, kjer je oče Alfie igral pred prihodom k Manchester Cityju. Foto: EPA

"To je poseben dan zame in za mojo družino. Vedno sem spremljal City in še posebej sem užival v zadnjih sezonah. Lahko le občudujemo njegov slog igre. Navdušujejo in si priigrajo veliko priložnosti, kar je popolno za igralca, kot sem jaz," je dejal Haaland.

"V ekipi so številni vrhunski igralci, Pep Guardiola pa je eden najboljših trenerjev vseh časov. Prepričan sem, da sem izbral pravi klub za izpolnitev svojih ambicij. Želim dosegati zadetke, osvajati lovorike in napredovati kot nogometaš. Verjamem, da mi to tukaj lahko uspe,“ je dodal sin nekdanjega kapetana sinjemodrih Alfieja Haalanda, ki je tri leta igral za citizense.

Aktualni zmagovalci Premier lige so aktivirali odkupno klavzulo, tako da bodo v blagajno Bourussie Dortmund odšteli 60 milijonov evrov. Eden najbolj vročih napadalcev zadnjih let je v dresu nemškega velikana na 89 tekmah dosegel 86 golov. Pred prihodom v Dortmund je navduševal v Salzburgu, predtem pa je bil v domovini član Moldeja. Blesti tudi v norveški reprezentanci, za katero je odigral 21 tekem, dal pa že 20 golov. Le še 14 ga loči od rekorda izbrane vrste.

Njegovo ime se je znašlo na vrhu seznamov želja številnih evropskih klubov, vključno s španskima gigantoma madridskim Realom in Barcelono, toda na koncu bo tako kot oče zaigral za Manchester City. Angleški prvaki so lani neuspešno skušali na Etihad pripeljati Harryja Kana, zdaj pa jim je vendarle uspelo konico napada okrepiti s superzvezdniškim imenom.