Donny van de Beek je bil nosilec igre Ajaxa v zadnjih sezonah. Foto: EPA
Donny van de Beek je bil nosilec igre Ajaxa v zadnjih sezonah. Foto: EPA

23-letni nizozemski reprezentant je bil dlje časa tarča velikih klubov, po poročanju španskih medijev se je zanj v pretekli sezoni zanimal tudi madridski Real.

Van de Beek je za Ajax, ki se mu je pridružil pred 12 leti, na 37 tekmah v sezoni 2019/20 dosegel deset golov in 11 podaj. Za matični klub je v članski karieri odigral 175 tekem in dosegel 41 golov ter 34 podaj. Blestel je tudi v Ligi prvakov, v kateri se je Ajax v sezoni 2018/19 prebil vse do polfinala in bil minuto oddaljen od velikega finala.

Mladi vezist bo v Manchester odpotoval po obeh tekmah v Ligi narodov. Nizozemce 4. in 7. septembra čakata obračuna proti Poljski in Italiji. Van de Beek je zbral devet nastopov za izbrano vrsto.

To je prva poletna okrepitev rdečih vragov, pravico do igranja v Premier ligi bo imel že 19. septembra proti Crystal Palaceu.

Pripravljen za velik korak v karieri
"Kar težko pojasnim, kako velika priložnost se mi je ponudila. Zaigral bom lahko za klub z neverjetno zgodovino. Pripravljen sem za ta veliki korak v karieri. Zdaj bom igral na najvišji ravni. United ima na sredini igrišča sijajne posameznike in veliko se bom lahko naučil. Po pogovorih s trenerjem Olejem Gunnarjem Solskjaerjem sem zelo zadovoljen. Cilji ekipe so zelo visoki," je dejal van de Beek, ki bo nosil rdeči dres s številko 34.