Nogometaši Manchester Uniteda bodo zaigrali v finalu angleškega ligaškega pokala. Foto: Reuters
Nogometaši Manchester Uniteda bodo zaigrali v finalu angleškega ligaškega pokala. Foto: Reuters

Akcijo za prvi zadetek na tekmi je začel Casemiro, ki je ukradel žogo na sredini igrišča in v ogenj poslal Anthonyja Martiala. Ko se je po Rashfordovem strelu žoga znova znašla pri njem, jo je hitro poslal za hrbet nemočnega Wayna Hennesseyja.

Že nekaj trenutkov pozneje je vodstvo podvojil Fred. Bruno Fernandes je s krasnim predložkom na bolj oddaljeni vratnici našel Rashforda, ki je žogo poslal na drugo stran do povsem samega Brazilca, ki iz bližine ni imel težkega dela. 2:0.

Nottingham Forestu že pred začetkom povratne polfinalne tekme na Old Traffordu niso pripisovali veliko možnosti, po dveh hitrih prejetih zadetkih v drugem polčasu so morali premoč priznati tudi največji optimisti.

Rdeči vragi se bodo v velikem finalu, ki je na sporedu 26. februarja na Wembleyju, pomerili z Newcastle Unitedom. Ta je v polfinalu s skupnim izidom 3:1 izločil Southampton.

Manchester United lovi svoj šesti ligaški pokal, Newcastle United svojega prvega. V finalu je sicer enkrat že igral, in sicer v sezoni 1975/76, ko so pokal osvojili nogometaši Manchester Cityja.


Angleški ligaški pokal, polfinale

MANCHESTER UNITED - Nottingham Forest 2:0 (0:0) 3:0
Martial 73., Fred 76.

NEWCASTLE UNITED - Southampton 2:1 (2:1) 1:0
Longstaff 5., 21.; Adams 29.
RK: Guimaraes 82./Newcastle

V krepkem tisku je izid prvih tekem.

Finale bo 26. februarja na stadionu Wembley v Londonu.