Mauricio Pochettino bo na klopi zamenjal začasnega trenerja Franka Lamparda. Foto: EPA
Mauricio Pochettino bo na klopi zamenjal začasnega trenerja Franka Lamparda. Foto: EPA

"Mauricieve izkušnje, visoki standardi, vodstvene sposobnosti in karakter bodo koristili Chelseaju v prihodnje. Je zmagovalni trener, ki je delal na najvišji ravni v več ligah in več jezikih. Njegova taktični pristop in zavezanost k razvoju sta ga naredila za izjemnega kandidata za našega trenerja," sta na klubski spletni strani zapisala športna direktorja londonskega kolektiva Laurence Stewart in Paul Winstanley.

Lastniki kluba Todd Boehly, Behdad Eghbali, Jose E. Feliciano, Mark Walter in Hansjörg Wyss pa so dodali, da se je klub za ta korak odločil po tehtnem premisleku. "Navdušeni smo, da se bo Mauricio pridružil Chelseaju. Je vrhunski trener z izjemnimi uspehi," so povedali lastniki.

Kot so dodali pri londonski zasedbi, je Pochettino poznan kot trener, ki ima rad ekipe z veliko energije in s privlačnim slogom igre, prav tako pa pomaga mladim igralcem razviti poln potencial.

51-letni Pochettino že ima večletne izkušnje iz angleške lige (Southampton, Tottenham), prav tako pa je deloval tudi v Španiji (Espanyol) in Franciji. Nazadnje je bil pri Paris Saint-Germainu, s katerim je osvojil državni in pokalni naslov. S Tottenhamom je v sezoni 2018/19 igral v finalu Lige prvakov.

Chelsea je kljub ogromnim vložkom v tej sezoni komaj na 12. mestu v elitni angleški ligi.