Dortmund bo dogovorjeni znesek prejel, ko bosta angleška in nemška nogometna zveza prestop potrdili še pri Mednarodni nogometni zvezi.

"Vedno bom hvaležen Borussii, da mi je dala priložnost za igranje v prvi ekipi. Po drugi strani pa sem ves čas vedel, da se bom enkrat vrnil v Anglijo," je dejal Sancho. Dodal je, da je priložnost za prestop v Manchester United pomenila izpolnitev sanj. "Komaj čakam, da bom zaigral v angleški prvi ligi," je dodal Sancho, ki je podpisal pogodbo do leta 2026 z možnostjo podaljšanja za eno leto.

"Jadon je izrazil željo, da se vrne v domovino in v tamkajšnjo prvo ligo. Ves čas pa je bil pravi profesionalec, njegovo vedenje je bilo ves čas brezhibno," je dejal predsednik Dortmunda Hans-Joachim Watzke.
Sancho, ki je igral za Anglijo na nedavnem evropskem prvenstvu in v finalu zastreljal enajstmetrovko, se je rumeno-črnim pridružil leta 2017, prišel je iz Manchester Cityja. Na 136 tekmah je za nemškega velikana dosegel 49 golov in z njim v prejšnji sezoni osvojil nemški pokal.

"Jadon je tip igralca, ki sem ga želel pripeljati v klub. Je napadalen nogometaš, povsem v skladu s tradicijo Uniteda," je dejal trener kluba iz Manchestra Ole Gunnar Solskjaer. Dodal je, da bo Sancho pomemben člen ekipe v prihodnjih letih. "Njegovi zadetki in podaje govorijo sami zase. Obenem pa bo prinesel hitrost, navdih in kreativnost," je dodal Norvežan na klopi Uniteda, ki na državni naslov čaka že od leta 2013.

Kot kaže, pa imajo v Dortmundu že izbrano menjavo za Sancha, mediji namreč poročajo, da so Nemci na pragu podpisa pogodbe z nizozemskim reprezentantom Donyellom Malenom, ki je doslej igral za PSV Eindhoven.

Son podaljšal s Tottenhamom
Južnokorejski napadalec Son Heung Min je s Tottenhamom podpisal novo štiriletno pogodbo, je v petek sporočil angleški nogometni prvoligaš. "Že šest let mi je bilo v veliko čast biti del tega kolektiva, klub mi je izkazal ogromno spoštovanje in zelo sem vesel, da sem tukaj," je dejal Son.

Foto: EPA
Foto: EPA

Son velja za ključnega igralca "spursov". V 280 nastopih je dosegel 107 golov, s Harryjem Kanom pa sestavljata izredno učinkovit dvojec v konici napada. Za zdaj je prihodnost kapetana evropskih podprvakov v vrstah londonskega kluba zelo negotova, kajti otoški mediji trdijo, da naj bi Manchester City nameraval izplačati 160 milijonov funtov (186 milijonov evrov) za Kana.

Son je v pretekli sezoni dosegal 22 golov na 51 nastopih za Tottenham.