Novi trener Manchester Uniteda zagotavlja, da še vedno močno računa na znanje in gole Cristiana Ronalda, ki je proti Liverpoolu odigral le nekaj zadnjih minut. Foto: Reuters
Novi trener Manchester Uniteda zagotavlja, da še vedno močno računa na znanje in gole Cristiana Ronalda, ki je proti Liverpoolu odigral le nekaj zadnjih minut. Foto: Reuters

Erik ten Hag je bil nagrajen za drzno odločitev, da v napad postavi Marcusa Rashforda, Jadona Sancha in Anthonyja Elango. Veliki angleški derbi proti Liverpoolu sta odločila strelca Sancho in Rashford ter prinesla Nizozemcu prvo zmago v novi trenerski službi.

Ten Hag je sicer prvi dve tekmi na klopi Uniteda izgubil pri ne ravno slovitih nasprotnikih: doma z Brightonom z 1:2, nato pa pri Brentfordu s kar 0:4.

Cristiano Ronaldo je vstopil kot zamenjava v 86. minuti, v sklepnih minutah pa ni imel vpliva na razplet ponedeljkove tekme 3. kroga Premier lige. Na vprašanje, ali se 37-letni portugalski superzvezdnik še vedno lahko vključi v napovedani nov slog igre rdečih vragov, je Ten Hag novinarjem dejal: "Mislim, da lahko. V celotni karieri je deloval pod številnimi trenerji in igral v različnih slogih in sistemih."

"Vedno je dobro igral, zakaj torej ne bi tega zmogel zdaj? Zame njegova leta niso problem. Če si mlad, si lahko dovolj dober, in ko si star in še vedno igraš, si tudi lahko dovolj dober."

Sorodna novica Prerojeni rdeči vragi s prestižno zmago še poglobili krizo Liverpoola

Štiri menjave v prvi postavi

Ronaldo ni bil edini igralec enajsterice, ki je doživela polom z Brentfordom. Na klopi so tekmo začeli kapetan Harry Maguire, Luke Shaw in Fred. Novi trener je potrdil, da so bile spremembe v začetni postavi del načrta za soočenje z Liverpoolom, ki preživlja lastno krizo.

"Najprej imamo ekipo, nato način igre, slog, pa tudi načrt za tekmo. Nato pogledate, kateri je je najboljši pristop za srečanje, in to smo storili danes," je pojasnil ten Hag in nadaljeval: "To počnemo za vsako tekmi, vendar je lahko že v soboto pri Southamptonu) lahko precej drugače."

Jürgen Klopp priznava, da mora hitro rešiti rezultatsko krizo, da ne bo hujših posledic v nadaljevanju Premier lige. Foto: Reuters
Jürgen Klopp priznava, da mora hitro rešiti rezultatsko krizo, da ne bo hujših posledic v nadaljevanju Premier lige. Foto: Reuters

Slavje na superpokalu le oddaljen spomin

Na drugi strani je zdaj v primežu krize Liverpool. Če so rdeči za start sezone še slavili v angleškem superpokalu proti Manchester Cityju (3:1), so nato novo sezono angleškega nogometnega prvenstva odprli z remijema proti Fulhamu in Crystal Palacu. Zdaj v 3. krogu pa je prišel prvi poraz, in to od največjega tekmeca.

Da Liverpool ni dobil niti ene od prvih treh tekem nove ligaške sezone, se klubu ni pripetilo že desetletje oz. od sezone 2012/13, ko je na klopi sedel Brendan Rodgers.

Preveč poškodb, premalo igralcev

Zdajšnji trener Jürgen Klopp se po sezonah uspeha zdaj spoprijema s težkimi časi. "Smo v zahtevnem položaju zaradi poškodb. Skozi teden moramo s 14, 15 igralci članskega moštva. To zagotovo ni v redu. Preprosto nimamo več drugih možnosti," je po bolečem porazu Klopp navedel dolg seznam poškodovanih igralcev, na katerem so Ibrahima Konate, Joel Matip, Caoimhin Kelleher, Calvin Ramsay, Naby Keita, Curtis Jones, Thiago, Alex Oxlade-Chamberlain, Kaide Gordon in Diogo Jota.

Po eni strani si Nemec želi okrepitev, tudi da se zakrpa luknja po odhodu Sadioja Maneja v Bayern. V soboto čaka Liverpool domače soočenje z Bournemouthom.