Heung Min Son si je sredi februarja zlomil roko in v zadnjih dveh mesecih ni igral nogometa. Foto: Reuters
Heung Min Son si je sredi februarja zlomil roko in v zadnjih dveh mesecih ni igral nogometa. Foto: Reuters

Napadalec iz Južne Koreje bo med intenzivnim tritedenskim urjenjem izpostavljen tudi solzivcu, udeležil se bo vaj s pravim orožjem in oborožen odšel na 30-kilometrski marš, so za Reuters potrdili iz mornariške pehote južnokorejske vojske.

Son bo obveznost opravil v tej enoti na največjem južnokorejskem otoku Džedžu na jugu države, ki ga Slovenci dobro poznamo s svetovnega prvenstva leta 2002, saj je tam imela bazo slovenska reprezentanca.

Deležen bo tudi izobraževanja o disciplini, pravih spopadov in urjenja za primer kemičnih, bioloških, radioloških in jedrskih nevarnosti v plinski komori, ki je najnapornejše.

V Južni Koreji, ki je tehnično še vedno v vojni s Severno Korejo, morajo vojaško obveznost približno dve leti služiti vsi moški. 27-letni Son je dobil skrajšano obveznost, saj je pred dvema letoma južnokorejsko reprezentanco popeljal do zlate medalje na azijskih igrah.

Vojaški zdravniki bodo poskrbeli za to, da Son ne bo imel težav z roko, ki si jo je zlomil sredi februarja, zaradi česar po tem dogodku ni več igral. V domovino se je vrnil konec marca.

Angleško nogometno prvenstvo je zaradi pandemije novega koronavirusa do nadaljnjega prekinjeno. Son je v tej sezoni v vseh tekmovanjih skupaj dosegel 16 zadetkov, od tega devet v Premier ligi in pet v Ligi prvakov.

Nadal v karanteni peče pecivo, Suarez in Shiffrinova plešeta