V soboto bi se na derbiju Premier lige med Tottenhamom in Manchester Cityjem zbralo 62.000 gledalcev. Tribune so že vso sezono prazne in izguba je ogromna. Foto: Reuters
V soboto bi se na derbiju Premier lige med Tottenhamom in Manchester Cityjem zbralo 62.000 gledalcev. Tribune so že vso sezono prazne in izguba je ogromna. Foto: Reuters

Med glavnimi razlogi za izgubo so manjši prejemki kluba od prodaje televizijskih pravic, pa tudi zgodnji izpad v Ligi prvakov, ki bi ob denarju Evropske nogometne zveze prinesla tudi nova marketinška sredstva.

"Trenutno smo v najtežjem položaju, odkar obstaja klub," je povedal predsednik Levy, ki je predstavil finančno poročilo in opozoril na nove težave v obdobju pandemije covida-19.
V sezoni 2018/19 je Tottenham ustvaril 77 milijonov evrov dobička. V Ligi prvakov se je prebil v finale, kjer pa je nato izgubil proti Liverpoolu z 0:2.

Klubski prihodki so močno padli v času selitve na nov stadion, ki je klub stal kar 1,2 milijarde funtov.

"Vpliv pandemije na naše prihodke je ogromen in ne bi mogel priti v slabšem času, saj smo ravno končali gradnjo 1,2 milijarde funtov vrednega stadiona, ki smo jo financirali s klubskimi sredstvi in dolgoročnimi posojili. V sezoni 2020/21 navijačev še ni bilo na tekmah, poleg tega pa smo ostali tudi brez prihodkov iz drugih dogodkov, kot so tekme Lige NFL, koncerti, zaprte so tudi klubske trgovine," je bil zelo zaskrbljen Levy.

"Ocenjujemo, da bi izguba v tej sezoni lahko znašala celo 150 milijonov funtov. Jasno je, da bi šlo za izgubo prihodka, ki je ne bi mogli nadomestiti," je dodal Levy.

Na zelenicah je Tottenham v izjemni formi. Izbranci Joseja Mourinha so v soboto odpravili Manchester City z 2:0 in imajo 20 točk po devetih krogih.