V finalu ligaškega pokala 25. aprila je 7773 gledalcev na tribunah spremljalo, kako je Manchester City premagal Tottenham, medtem ko v finalu Pokala FA ta mesec na Wembleyju pričakujejo 21.000 navijačev. Foto: Reuters
V finalu ligaškega pokala 25. aprila je 7773 gledalcev na tribunah spremljalo, kako je Manchester City premagal Tottenham, medtem ko v finalu Pokala FA ta mesec na Wembleyju pričakujejo 21.000 navijačev. Foto: Reuters

Tekme v angleškem prvenstvu že od junija potekajo brez gledalcev, razen kratkega obdobja konec lanskega leta, ko je bilo dovoljeno manjše število ljudi na tribunah, preden so se zdravstvene razmere zaradi okužb z novim koronavirusom znova poslabšale.

Dokončna odločitev o pogojih do 10. maja
Navijači se bodo v omejenem številu na tribune stadionov vrnili po 17. maju v skladu z vladnim načrtom za omilitev protikoronskih ukrepov v Angliji. "Navijači se bodo na stadione predvidoma lahko vrnili v manjšem obsegu, dokončna odločitev vlade o predvidenih pogojih pa bo objavljena najpozneje do 10. maja," so sporočili iz vodstva lige. Ob tem so dodali: "Po posvetovanju s klubi smo se dogovorili, da tekme zaradi različnih operativnih izzivov in potrebe po doslednem pristopu ne bodo odprte za gostujoče navijače, hkrati s tem pa se bodo povečale možnosti za navzočnost domačih navijačev."

Premier liga je prejšnji teden potrdila, da je bil razpored tekem spremenjen, tako da lahko vsak klub pred koncem sezone odigra eno domačo tekmo pred svojimi navijači. Predzadnji krog bo na sporedu 18. in 19. maja, zadnje tekme v sezoni pa 23. maja.

Letošnji naslov angleškega prvaka bo skoraj zagotovo osvojil Manchester City, ki ima štiri kroge pred koncem 13 točk naskoka pred mestnim tekmecem Manchester Unitedom. Ta je do zdaj odigral 33 od 38 tekem, potem ko je bil derbi z Liverpoolom prejšnji konec tedna prestavljen.

Tekma Manchester United - Liverpool bo 13. maja

Konec preteklega tedna je bila osrednja nogometna tekma 34. kroga angleškega prvenstva med Manchester Unitedom in Liverpoolom na Old Traffordu prestavljena zaradi protesta privržencev rdečih vragov proti ameriškim lastnikom kluba. Vodstvo Premier lige je določilo nov termin tekme, ki bo na sporedu v četrtek, 13. maja, ob 21.15.

Privrženci rdečih vragov so v nedeljo izrazili odločen protest proti družini Glazer zaradi sodelovanja v za zdaj propadlem projektu Superlige. Pri tem so se najprej spopadli s policijo in nato vdrli na stadion, tako da je vodstvo lige odpovedalo tekmo proti tradicionalnim tekmecem iz Liverpoola.