Karim Benzema je pred dnevi še zanikal govorice, ki pa so se zdaj uresničile takoj po koncu klubske sezone. Foto: Reuters
Karim Benzema je pred dnevi še zanikal govorice, ki pa so se zdaj uresničile takoj po koncu klubske sezone. Foto: Reuters

V zadnjih dneh se je v španskem tisku omenjalo, da Benzemaja v Savdski Arabiji čaka zelo dobičkonosna pogodba. Ta naj bi mu za dve sezoni prinesla 200 milijonov evrov.

Francoski napadalec, ki je lani osvojil prestižno zlato žogo za najboljšega nogometaša na svetu, je po odhodu iz Reala Madrida s savdskim klubom podpisal triletno pogodbo, ki ga bo s savdskim klubom vezala do leta 2026, poroča AFP.

Francoz je v nedeljo odigral zadnjo tekmo v dresu Reala po 14 sezonah pri madridskem klubu.

Benzema je pred desetletjem in pol navduševal v dresu Lyona, od koder se je preselil v Real Madrid, kjer je blestel v kombinaciji s Cristianom Ronaldom in Garethom Balom. Po odhodu Portugalca je prevzel tudi kapetanski trak.

Benzema s savdskim klubom Al Itihad, Messi poskrbel za evforijo na Floridi

Francoz je z Realom osvojil kar 24 trofej. Petkrat Ligo prvakov, štirikrat špansko prvenstvo, tri kraljeve pokale. S 353 goli je tudi drugi najboljši strelec Madrida vseh časov.

V Savdski Arabiji za klub Al Nasr že igra nekdanji Benzemajev klubski kolega Cristiano Ronaldo, v medijih pa so že večkrat pisali o domnevno izjemni ponudbi konkurenčnega kluba Al Hilal, ki je ocenjena na 400 milijonov evrov na leto.

S tem naj bi skušali Savdijci privabiti slovitega Argentinca Lionela Messija ter poustvariti rivalstvo med Messijem in Ronaldom, ko sta nogometaša igrala v španski ligi.

Benzema: Z bolečino zapuščam ta klub, Real bo vedno moja družina