Jan Oblak blesti v vratih Atletica. Foto: EPA
Jan Oblak blesti v vratih Atletica. Foto: EPA

Britanski tabloid Daily Mirror je na spletni strani bralcem ponudil udarno novico, da si modri to želijo. Trener Chelseaja Frank Lampard namreč ni zadovoljen s 25-letnim španskim vratarjem Kepo Arrizabalago.

Chelsea v svojih vrstah želi Oblaka

Kot navaja Mirror, so pripravljeni v zasedbi s Stamford Bridgea za Oblaka ponuditi Atleticu 110 milijonov evrov in v zameno za slovenskega čuvaja mreže dodati še Baska, da bi zadostili odkupni klavzuli. Ta znaša kar 120 milijonov evrov.

Oblak se je Atleticu pridružil leta 2014, lani se je z Madridčani dogovoril za podaljšanje pogodbe, ki ga zdaj veže do konca sezone 2022/23. S podpisom daljšega sodelovanja je Škofjeločanu močno poskočila tudi plača, njegov zaslužek se vrti okrog deset milijonov evrov na leto.

Če bi se ta ples milijonov razpletel v korist londonskih snubcev, bi s prestopom Oblak postal najdražji vratar v zgodovini nogometa. Slovenski reprezentant sicer ne razmišlja o zamenjavi okolja. Lani po podaljšanju zvestobe Atleticu je na spletni strani kluba sporočil: "Zelo sem vesel, da sem podaljšal pogodbo. O tem se je veliko govorilo, a na koncu smo se dogovorili. Vedno sem dajal vse od sebe. Po svojih najboljših močeh bom branil klubske barve."