Samoraj je z zadetim izidom finala z 11. mesta skočil na prvo. Foto: MMC RTV SLO
Samoraj je z zadetim izidom finala z 11. mesta skočil na prvo. Foto: MMC RTV SLO
Nostradamus
Zdaj je na vrsti napovedovanje izidov v Prvi ligi. Foto: MMC RTV SLO

.

Samo, ki je na koncu zbral 85 točk in za eno prehitel uporabnika Duleta ESP, ki je zasedel drugo mesto, se je na prvo mesto prebil šele po finalu, ko je pravilno napovedal, da se bo redni del na Stade de Franceu med Portugalsko in Francijo končal brez zadetkov: "V predtekmovanju sem napovedal popolnoma po občutku in sem končal tam nekje med 100. in 200. mestom. Potem sem pa v osmini in četrtfinalu napredoval, kjer sem kar precej zadel, vsaj tipe, če ne točnih izidov. Če sem hotel napredovati, sem moral tvegati in sem napovedal kar nekaj remijev, kar se je potem izšlo in sem večkrat dobil tudi po šest točk."

"Pred finalom sem zaostajal pet točk in bil na 11. mestu. Rekel sem si, da bo Francija verjetno res zmagala, a bodo to vsi napovedovali in se potem le premaknemo po točkah. Tako sem znova tvegal. Pričakoval sem, da napadalci ne bodo razpoloženi, tako stavil na 0:0 in je uspelo," je dodal Samoraj, ki je pred prvenstvom stavil na Francijo in Nemčijo: "Predstavljal sem si, da bodo Francozi in Nemci najboljši. Razmišljal sem tudi o Italijanih, ki so specialisti za turnirje. Navijal pa sem za Angleže, ker spremljal Premier ligo, a smo potem videli, kako so končali."

Projerko 703., talula 800.
"S prikazano igro pa na prvenstvu ne moremo biti zadovoljni. Še najboljša se mi je zdela polfinalna tekma Francija – Nemčija. Ni bilo toliko golov, a sem v tej tekmi res užival. Podobno sem tudi v finalu, ker smo bili vsi napeti, saj je vendarle finale. Portugalci so lepo presenetili. Niso ravno navdušili z igro, a so bili prava ekipa. Privoščim Ronaldu, čeprav nisem njegov navijač, a je pravi borec,"
je še dodal Samo Stadler, ki sicer v prostem času rad igra tudi poker in je lani uspešno tekmoval v Navidezni dirki Toura, ko je bil med najboljšimi 20, a potem zaradi službe pozabil spremeniti ekipo in izgubil voljo.

V napovedovanju izidov sta se pomerila tudi voditeljska para studijske oddaje na TV SLO 2. Uspešnejša sta bila Saša Jerković in Nenad Protega, ki sta nastopala pod vzdevkom projerko in sta zbrala 61 točk ter zasedla 703. mesto. Le točko manj sta imela Anže Bašelj in Branko Zupan, njun vzdevek pa je bil talula. Zasedla sta 800. mesto.

Pripravljen že Nostradamus za Prvo ligo
Nostradamus ponuja že nov izziv – sezono 2016/17 v Prvi ligi. Državno nogometno prvenstvo se začenja že v soboto. Kot v preteklih sezonah smo tudi tokrat pripravili ligaškega Nostradamusa, tako da ste vabljeni k novi sezoni domačega nogometnega plesa, ki si ga lahko popestrite z napovedovanjem izidov.

Najboljše tri čakajo simbolične nagrade. Pravila sicer ostajajo nespremenjena - popolnoma točno napovedan izid vam prinese tri točke, pravilno zadeti tip in število golov ene ekipe dve točki, samo pravilen tip pa točko.