Daiči Kamada je Eintrachtu zagotovil minimalno prednost pred povratno tekmo naslednji četrtek. Foto: AP
Daiči Kamada je Eintrachtu zagotovil minimalno prednost pred povratno tekmo naslednji četrtek. Foto: AP
Angelino je z izjemnim volejem poskrbel za navdušenje na Red Bull Areni. Leipzig se je že uvrstil v finale nemškega pokala, v Glasgowu pa ima lepo priložnost za drugi finale v tej sezoni. Foto: AP
Angelino je z izjemnim volejem poskrbel za navdušenje na Red Bull Areni. Leipzig se je že uvrstil v finale nemškega pokala, v Glasgowu pa ima lepo priložnost za drugi finale v tej sezoni. Foto: AP

Kampl ni imel pravice nastopa zaradi rumenih kartonov. Kaznovana sta bila tudi Willi Orban in Mohamed Simakan. Škoti so na Red Bull Areni igrali brez poškodovanega napadalca Alfreda Morelosa.

Rangersi so z zelo disciplinirano igro favoriziranim rdečim bikom dopustili malo priložnosti. Odločitev je padla v 85. minuti. Po predložku iz kota je gostujoča obramba izbila žogo iz kazenskega prostora, a točno na nogo Angelinu. Španec jo je z močnim volejem z levo nogo z 20 metrov poslal v mrežo. Vratar Allan McGregor zaradi gneče v kazenskem prostoru ni imel najboljšega pregleda in ni uspel posredovati.

Navijači Rangersov so ves dan rajali po Leipzigu. Foto: EPA
Navijači Rangersov so ves dan rajali po Leipzigu. Foto: EPA

Knauff z glavo natančen že v 50. sekundi
Eintracht je v četrtfinalu z izjemno predstavo na Camp Nouu izločil favorizirano Barcelono (2:3). Tudi v London se je odpravilo veliko število navijačev, čeprav niso dobili veliko vstopnic.
Eintracht je povedel že po 50 sekundah. Rafael Borre je z leve strani poslal natančen predložek pred vrata, Ansgar Knauff pa je z glavo zatresel mrežo.

Bowen v vratnico, Antonio v polno
Nato so na igrišču zagospodarili gostitelji, Jarrod Bowen je v 14. minuti zadel vratnico, sedem minut zatem pa je Michail Antonio iz bližine izenačil, potem ko je Kurt Zouma z glavo podaljšal žogo pred vrata.

Kamada odločil tekmo
V 54. minuti se je Djibril Sow sam znašel pred vratarjem Alphonsom Areolo, ki je žogo odbil, a pritekel je Daiči Kamada in jo potisnil v prazno mrežo.

Michail Antonio je sredi prvega polčasa izenačil na 1:1. Foto: AP
Michail Antonio je sredi prvega polčasa izenačil na 1:1. Foto: AP

West Ham je po zaostanku znova pritisnil. Rezervist Said Benrahma je v 68. minuti z močnim strelom, od daleč zadel zunanji del vratnice. Razigrani Japonec Kamada je v 79. minuti ušel Craigu Dawsonu in z diagonalnim strelom zadel vratnico.

Bowen s škarjicami stresel prečko
Bowen tokrat res ni imel sreče. V 92. minuti mu je skoraj uspela prava mojstrovina, s škarjicami je zadel prečko, žoga pa se je odbila ob tla, a pred golovo črto. Obeta se zelo napeta povratna tekma v Frankfurtu, saj so izbranci Davida Moyesa v odlični formi in bodo napadli z vsemi močmi.

Cyriel Dessers je bil junak na stadionu De Kuip v Rotterdamu. Foto: AP
Cyriel Dessers je bil junak na stadionu De Kuip v Rotterdamu. Foto: AP

Dessers zagotovil prednost Feyenoordu
Na prvi polfinalni tekmi Konferenčne lige je Feyenoord ugnal Marseille s 3:2. Nizozemci so po dvajsetih minutah tekme vodili že z 2:0. V 18. minuti je prvi gol dosegel Cyriel Dessers, dve minuti zatem pa je bil natančen še Luis Sinisterra s 15 metrov. Branilec Valentin Rongier je spremenil smer žogi.

Francozi so se še odmora vrnili v igro. Ahmadou Bamba Dieng je znižal, Gerson pa je izenačil na 2:2 pet minut pred odmorom.

Takoj na začetku drugega polčasa je branilec Marseilla Duje Čaleta-Car skušal podati nazaj do vratarja Steva Mandandaja, a je to storil izjemno slabo. Žogo je prestregel hitri Dessers in odločil tekmo z drugim zadetkom na tekmi.

Lorenzo Pellegrini je dosegel vodilni zadetek za Romo. Foto: AP
Lorenzo Pellegrini je dosegel vodilni zadetek za Romo. Foto: AP

Roma izvlekla remi v Leicestru
Leicester je remiziral z Romo (1:1). Po četrt ure je Nicola Zalewski sijajno prodrl po levi strani in v kazenskem prostoru našel Lorenza Pellegrinija, ki je poslal žogo med nogama Kasperja Schmeicla v mrežo.

Leicester je bil precej boljši v drugem polčasu. V 67. minuti je Harvey Barnes z leve strani podal pred vrata, kjer je skušal Gianluca Mancini posredovati pred Ademolo Lookmanom, a je žogo potisnil v lastno mrežo.


Evropska liga, polfinale, prvi tekmi:
RB LEIPZIG - RANGERS 1:0 (0:0)
Angelino 85.

Leipzig: Gulacsi, Klostermann, Gvardiol, Halstenberg, Henrichs (89./Mukiele), Laimer, Adams, Angelino, Olmo (71./Silva), Szoboszlai (71./Forsberg), Nkunku (89./Poulsen).

Rangers: McGregor Tavernier, Goldson, Bassey, Barišić, Jack (83./Sands), Lundstram, Aribo (83./Arfield), Kamara, Kent, Wright (69./Sakala).

Sodnik: Benoit Bastien (Francija)


WEST HAM - EINTRACHT 1:2 (1:1)
Antonio 21.; Knauff 1., Kamada 54.

West Ham: Areola, Johnson, Dawson, Zouma, Cresswell, Rice, Souček, Bowen, Pablo Fornals, Lanzini (66./Benrahma), Antonio.

Eintracht: Trapp, Tuta, Hinteregger, Toure, Knauff, Sow, Rode, Kostić, Lindström (62./Hauge), Kamada, Borre (93./Ache).

Sodnik: Serdar Gözübüyük (Nizozemska)

Povratni tekmi bosta 5. maja. Finale bo 18. maja v Sevilli.


Konferenčna liga, polfinale, prvi tekmi:
LEICESTER - ROMA 1:1 (0:1)
Mancini 67./ag; Pellegrini 15.

Leicester: Schmeichel, Ricardo Pereira, Fofana, Evans, Castagne (21./Justin), Tielemans, Dewsbury-Hall, Albrighton (62./Barnes), Maddison, Lookman (83./Perez), Vardy (62./Iheanacho).

Roma: Rui Patricio, Mancini, Smalling, Roger Ibanez, Karsdorp, Mhitarjan (57./Veretout), Cristante, Zalewski (85./Vina), Pellegrini (85./Afena Gyan), Zaniolo (69./Oliveira), Abraham.

Sodnik: Carlos del Cerro Grande (Španija)


FEYENOORD - MARSEILLE 3:2 (2:2)
Dessers 18., 46., Sinisterra 20.; Dieng 28., Gerson 40.

Feyenoord: Marciano, Geertruida, Trauner, Senesi, Malacia, Til (89./Pedersen), Aursnes, Kökcü (82./Hendrix), Nelson (65./Linssen), Dessers (82./Jahanbakhsh), Sinisterra.

Marseille: Mandanda, Rongier, Saliba (85./Lirola), Čaleta-Car (69./Harit), Luan Peres, Guendouzi, Kamara, Gerson, Bakambu (46./Gueye), Payet, Dieng (85./Milik).

Sodnik: Michael Oliver (Anglija)

Povratni tekmi bosta 5. maja. Finale bo 25. maja v Tirani.